ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στην κορυφή της ατζέντας η καθημερινότητα των πολιτών

ΣΥΡΙΖΑ: Στην κορυφή της ατζέντας η καθημερινότητα των πολιτών

Τα όπλα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προεκλογική μάχη

Λίγες εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες η Κουμουνδούρου σηκώνει κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς τόνους.

Αιχμή για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πάντα η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που όπως είναι φυσικό έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση είναι «όμηρος» της τακτικής της απαρέγκλιτης εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών και «τα δίνει όλα», σε μία ακόμα κίνηση επιβεβαίωση της τακτικής του «καλού μαθητή» απέναντι στους δανειστές.

Η Κουμουνδούρου μιλά για κυβέρνηση αποφασισμένη να κάνει ό,τι της ζητήσουν, με μόνο αντάλλαγμα -για το οποίο εκλιπαρεί μάλιστα- μία πολιτική δήλωση στήριξης των δανειστών μας, πριν από τις ευρωεκλογές.

Στο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο έχουν αντιληφθεί πως πλέον δεν πρέπει να κοιτούν μόνο την τακτική της κυβέρνησης αλλά να δώσουν στον κόσμο να καταλάβει ότι η λύση για τη χώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο ότι έχουμε καλές και επεξεργασμένες προτάσεις» λένε επιτελείς του κόμματος, επισημαίνοντας ότι η πιο σημαντική μάχη θα δοθεί με επίκεντρο την καθημερινότητα.

Εκτιμώντας ότι η Ελλάδα από «πειραματόζωο της κρίσης» μετατρέπεται στην «αχίλλειο πτέρνα» του κυρίαρχου νεοφιλελεύθερου μοντέλου, στον ΣΥΡΙΖΑ πολιτικοποιούν ακόμα περισσότερο τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου, αντιπαραβάλλοντας την δική τους εναλλακτική.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να κινηθεί και ο Αλ. Τσίπρας στις προεκλογικές του εξορμήσεις. Χαρακτηριστικό είναι πάντως το γεγονός πως στην Κουμουνδούρου, παρά τις εσωκομματικές κόντρες της περασμένης εβδομάδας, πνέει αέρας αισιοδοξίας.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η καμπάνα της νέας ανάστασης δεν θα αργήσει

Τσίπρας: Καταστροφικές οι συνέπειες της λιτότητας