ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ζητούμενο η στάση ευθύνης»

«Ζητούμενο η στάση ευθύνης»
Η κομματική πειθαρχία δεν είναι αυτοσκοπός δηλώνει ο Χρήστος Πρωτόπαπας...

«Το ζητούμενο είναι η στάση ευθύνης, η θετική συνείδηση και όχι η ως αυτοσκοπός κομματική πειθαρχία», δηλώνει στο «ΑΡΘΡΟ» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, ενόψει της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2012-2015, το πολιτικό πλαίσιο του οποίου παρουσίασε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, στην Κ.Ο. του κόμματος αλλά και στο πολιτικό συμβούλιο.

«Ούτε καλόγεροι του Μεσαίωνα είμαστε, ούτε ψέματα λέμε, ούτε και μπορούμε εξ’ άλλου να κρύψουμε την αλήθεια. Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι υποχρέωση της χώρας και θα συντάσσεται πλέον ανεξάρτητα του ποιος κυβερνά.

Κάθε σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα κινείται πλέον με ένα ευρύτερο προγραμματισμό στον ευρωπαϊκό τομέα, σαφή και διαφανή, που μπορεί να ελέγχεται στην εφαρμογή του απ’ όλους. Και έτσι θα εξασφαλιστεί σήμερα η εξυγίανση των δημοσίων οικονομιών, που αποτελούν την βάση για την επιτάχυνση της αναπτυξιακής προσπάθειας» υπογραμμίζει ο Χρήστος Πρωτόπαπας ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων ούτε για επιπλέον φόρους.

Ζητά μάλιστα «κοινωνική δικαιοσύνη» στις επιβαρύνσεις, «ώστε να συμμετέχουν ουσιαστικά και οι οικονομικά ισχυρότερες τάξεις».