ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Γερμανοί "δείχνουν" τον Άκη

Οι Γερμανοί "δείχνουν" τον Άκη
To περιοδικό Der Spiegel αναφέρεται σε δημοσίευμα του για πρώτη φορά ονομαστικά στον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο...

To περιοδικό Der Spiegel αναφέρεται σε δημοσίευμα του για πρώτη φορά ονομαστικά στον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο σχετικά με το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού για το σκάνδαλο με τις προμήθειες για την αγορά υποβρυχίων, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο δικηγορικός οίκος Debevoise & Plimpton, ο οποίος διεξήγαγε εσωτερική έρευνα για το σκάνδαλο για λογαριασμό της Ferrostaal, κατέθεσε την σχετική έκθεσή του. Η Ferrostaal βρίσκεται σε έντονη διαμάχη με τον πρώην μητρικό όμιλο ΜΑΝ σχετικά με το σκάνδαλο για την αγορά υποβρυχίων και σύμφωνα με το Spiegel η δικηγόρος της πρώτης με επιστολή της προς την εισαγγελία του Μονάχου ζητά από τους ανακριτές να εξετάσουν μέλη του Δ.Σ. της ΜΑΝ, αλλά και εσωτερικά έγγραφα της δεύτερης.

Μετά από έρευνα προκύπτουν μίζες 8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ σχετικά με τα υποβρύχια στην Ελλάδα, οι κατήγοροι υποδεικνύουν ως αποδέκτη των χρημάτων τον πρώην υπουργό Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο. Ακόμη σχετικά με τις κατηγορίες για προμήθειες που βαραίνουν δύο πρώην μάνατζερ της εταιρείας, στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως εκτός από τον πρώην υπουργό, χρήματα έλαβαν και δημόσιοι υπάλληλοι.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρει στο περιοδικό πως «ουδέποτε ζήτησα ή έλαβα χρήματα ή πλεονεκτήματα σε σχέση με την αγορά γερμανικών υποβρυχίων από την Ελλάδα».

Πηγή: newscode.gr