ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να αποχωρήσω

Στουρνάρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να αποχωρήσω

Στα σενάρια που τον θέλουν να αποχωρεί από τη θέση του υπουργού Οικονομικών απάντησε ο υπουργός οικονομικών κατά την ομιλία του στον ΣΕΒ.

«Θα ήθελα, στο σημείο αυτό, να πω κάτι για το θόρυβο που δημιουργήθηκε χθες. Ούτε για ένα δευτερόλεπτο δεν σκέφτηκα να εγκαταλείψω τη θέση μάχης που υπηρετώ για την οικονομία. Και λυπάμαι -εγώ πολιτικός δεν είμαι- που μια ανθρώπινη αντίδρασή μου, δημιούργησε λάθος εντυπώσεις. Προχωράμε μπροστά, με αποφασιστικότητα, για να μετατρέψουμε το ταχύτερο δυνατό την ανάκαμψη σε βιώσιμη ανάπτυξη.»

Ο κ. Στουρνάρας από το βήμα του ΣΕΒ έκανε ένα απολογισμό των επιτευγμάτων της κυβέρνησης λέγοντας ότι πρώτον, να αποσοβήσει τον υπαρκτό, όπως επιβεβαιώθηκε και από τα πρόσφατα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, κίνδυνο για άμεση έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη την κρίσιμη περίοδο του καλοκαιριού του 2012.

Όσον αφορά στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε ότι ο ελληνικός λαός επιθυμεί να διαφυλάξει αυτή τη σταθερότητα ως κόρην οφθαλμού, ώστε να μην διακυβευθούν τα επιτεύγματα των τελευταίων ετών.