ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοφιλοπούλου: Παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ πετάνε... πέτρες

Χριστοφιλοπούλου: Παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ πετάνε... πέτρες

«Ζούμε τα τελευταία, δύσκολα, μέτρα μιας πολιτικής, την οποία αναγκαστήκαμε να αποδεχθούμε όταν ήρθαμε στο Υπουργείο. Πήραμε μια «καυτή πατάτα», για την οποία οι προηγούμενοι Υπουργοί, δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτε, παρά το γεγονός ότι είχαν υπογράψει και ψηφίσει τα μέτρα».

Τα παραπάνω δήλωσε η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989» και το δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο.

«Η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενόψει της μεγάλης διαπραγμάτευσης για τη διευθέτηση του χρέους της χώρας, χρειάζεται να γίνει με προοδευτικό πρόσημο και να δίνει έμφαση στην κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις», τόνισε.

Για το θέμα της Κεντροαριστεράς ανέφερε αρχικά: «Είναι απαραίτητο να συνομιλήσουμε με άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς για να δούμε με ποιες προϋποθέσεις μπορούμε να συνεννοηθούμε, πολιτικά και ουσιαστικά, για την συγκρότηση της μεγάλης, κεντροαριστερής, δημοκρατικής παράταξης. Οι αρχηγισμοί, τα φέουδα και οι κατεστημένες νοοτροπίες ενυπάρχουν, όχι μόνο στη ΔΗΜΑΡ αλλά και στο ΠΑΣΟΚ. Το θέμα δεν είναι αν θα συγκυβερνήσουμε με το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές, αλλά να ακολουθήσουμε τις αρχές και τις αξίες αυτής της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, έτσι ώστε ο κόσμος να αντιληφθεί τη διαφορά της ψήφου του, με συγκεκριμένες πολιτικές προτεραιότητες».

Και κατέληξε: «Με λύπη μου βλέπω παλαιά στελέχη, «σαράντα χρόνια» υπουργούς τον καλό καιρό, με τρόπο πολιτικά ανέξοδο να πετάνε πέτρες, για να περιχαρακώσουν το δικό τους μηχανισμό. Οι ίδιοι, όμως, προεκλογικά δε βγήκαν να υπερασπιστούν ούτε την Ελιά, ούτε το ΠΑΣΟΚ. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Πολιτική σημαίνει ευθύνη. Κεντροαριστερά σημαίνει συλλογικότητα».

Διαβάστε επίσης:

Το ΠΑΣΟΚ θέλει ΣΥΡΙΖΑ και η ΕΛΙΑ θέλει ΝΔ