ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα κελιά τους επιστρέφουν Μιχαλολιάκος, Λαγός και Παππάς (pics&vid)

Στα κελιά τους επιστρέφουν Μιχαλολιάκος, Λαγός και Παππάς (pics&vid)

Στα κελιά τους στις φυλακές Κορυδαλλού επέστρεψαν μετά τις συμπληρωματικές απολογίες τους ο γ.γ Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Ανακρίτριες και εισαγγελέας ενώπιoν των οποίων απολογήθηκαν για συμπληρωματικές κατηγορίες αποφάσισαν για τις πράξεις αυτές (διακεκριμένη οπλοκατοχή με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων) να τους αφήσουν ελεύθερους.

Ωστόσο και οι τρεις επιστρέφουν κανονικά στις φυλακές αφού έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι για το βασικό κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Οι όροι που επιβλήθηκαν σε Μιχαλολιάκο και Λαγό, θα τεθούν σε ισχύ στην περίπτωση αποφυλάκισής τους.

Ειδικότερα οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου έκριναν με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα ότι οι Μιχαλολιάκος και Λαγός πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με κατ'οίκον περιορισμό για το αδίκημα με το οποίο βαρύνονται, αυτό της διακεκριμένης οπλοκατοχής ενώ για τον Χρήστο Παππά, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων έκριναν ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων.

Η απόφαση των ανακριτριών έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και συνθήματα όπως «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» από τους περίπου 100 συγκεντρωμένους οπαδούς του κόμματος, που ανέμεναν τη αποχώρηση της κλούβας για την επιστροφή των τριών στον Κορυδαλλό.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση στο Εφετείο κατά την άφιξη Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού (pics-vid)

Αποχώρησαν από το Εφετείο Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός (vid)