ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Διαπραγμάτευση ακούμε, χρόνια τώρα, αλλά διαπραγμάτευση βλέπουμε μόνο στις κάμερες και τα δελτία ειδήσεων των συστημικών καναλιών, καθώς για μια ακόμη φορά είναι απολύτως βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός, που τόσα δεινά έχει υποστεί, θα κληθεί να πληρώσει τα σπασμένα, με την τρόικα να απαιτεί κι άλλο αίμα και την ελληνική κυβέρνηση να πανηγυρίζει, λες και απευθύνεται σε ιθαγενείς.

H ρήση του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε: «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;». Διότι μετά τα όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο των επαφών με την τρόικα αφήνουν την αίσθηση στον ελληνικό λαό πως τελικά τον τόπο τον κυβερνούν οι δανειστές μέσα σε ένα φαύλο κύκλο παραλογισμού και με μια κυβέρνηση που δυστυχώς δεν μπορεί να ορθώσει το παραμικρό ανάστημα αξιοπρέπειας.

Όπως ήδη σας αποκαλύψαμε με εκτενές ρεπορτάζ από το Newsbomb η τρόικα – μετά τις τελευταίες συναντήσεις που είχε με έλληνες υπουργούς και στελέχη της δημόσιας διοίκησης – ζήτησε νέες θυσίες και επιπλέον... αίμα από τον ελληνικό λαό. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Ο κύκλος των επαφών για τη μελλοντική έναρξη των συζητήσεων περί της μείωσης του ελληνικού χρέους έχει ξεκινήσει, όμως κανένας δεν πρόκειται να χαρίσει χρήματα που υπό άλλες συνθήκες δεν έπρεπε να τα χρωστάμε καν, δίχως να εξασφαλίσει άλλων ειδών εγγυήσεις.

Γι' αυτό και οι τροϊκανοί έχουν φροντίσει να καταστήσουν σαφείς τις προθέσεις τους, στέλνοντας μηνύματα προς τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους υπουργούς της κυβέρνησής τους, ότι θα πρέπει να είναι όλα έτοιμα, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και να έχουν οι ίδιοι προετοιμάσει το έδαφος για να ξεκινήσει η «διαπραγμάτευση» και να μας κάνουν το χατίρι να επεκτείνουν την αποπληρωμή του χρέους, ώστε να χρεώσουμε και τις επόμενες 2-3 γενεές Ελλήνων πολιτών.

Διότι αν και βασικός στόχος των Ελλήνων πολιτικών θα έπρεπε να ήταν να στείλουν μια και καλή την τρόικα στο σπίτι της, εντούτοις κάθονται σαν... μαγεμένοι και ακούν τους υπαλλήλους της Κριστίν Λαγκάρντ να απαιτούν τον ξαφνικό θάνατο χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, μέσω της εφαρμογής μιας σειράς μέτρων που μόνο ασφυξία και κοινωνικές τραγωδίες θα προκαλέσουν και καμία, μα καμία πραγματική μείωση του χρέους.

Εννέα είναι οι όροι που εμφανίζονται να θέτουν οι τροϊκανοί, απαιτώντας την πιστή υλοποίησή τους από τα «καλά παιδιά» της ελληνικής κυβέρνησης μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Εννέα όροι που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ώστε και οι τελευταίοι εργαζόμενοι που διατηρούν κάποια ελάχιστα δικαιώματα να πάνε σπίτι τους και να μπουν στην αγορά εργασίας εκείνοι που θα παίρνουν 360 ευρώ, λουκέτα στα πρότυπα της ΕΡΤ σε οργανισμούς όπως η ΕΑΣ, η ΕΛΒΟ και η Λάρκο, απελευθέρωση και των τελευταίων κλειστών επαγγελμάτων, πλειστηριασμούς ακινήτων για οφειλές σε δημόσιο και τράπεζες.

Και φυσικά, η πάγια εμμονή των δανειστών, που δεν είναι άλλη από τον πολύπαθο χώρο της υγείας, όπου με τις μέχρι τώρα... σωτήριες κατ' εκείνους παρεμβάσεις, έχουν κατορθώσει να διαλύσουν τα πάντα και να μην μπορούν οι Ελληνες να απολαύσουν το βασικό αγαθό που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος, την διασφάλιση δηλαδή της υγείας του, μέσω της πρόληψης, αλλά και της άμεσης και σωστής (κυρίως) αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων του παρουσιαστούν.

Και όμως... Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ της Real News, θα κάνει και πάλι αν φυσικά μέχρι τότε δεν την προλάβουν οι εξελίξεις και δεν οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές εκλογές, τα χατίρια στα «κοράκια» του ΔΝΤ και της Γερμανίας, για να τους στρώσει το κόκκινο χαλί και να τους επιτρέψει από το αίμα των Ελλήνων να... γεμίζουν τα θησαυροφυλάκιά τους για τα επόμενα 50-100 χρόνια.

Με την πλειοψηφία των συνταξιούχων στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης, γεννώνται πολλά ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα μπει και πάλι στη διαδικασία να περικόψει συντάξεις και να αναθεωρήσει για μια ακόμη φορά το ασφαλιστικό, προχωρώντας στην πλήρη ενοποίηση και βάζοντας όλα τα ταμεία σε έναν κουμπαρά. Γιατί και τα τελευταία αποθεματικά, σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εργασία, μετατρέποντας το ΙΚΑ σε ένα υπέρ-ταμείο.

Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερο ότι η ελληνική κυβέρνηση καμία διάθεση δεν έχει για να πει «όχι» στους εκπροσώπους του ΔΝΤ.

Γι' αυτό και οι Έλληνες θα βρεθούν και πάλι προ δυσάρεστων εκπλήξεων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των μπάνιων του... λαού.

Δείτε λοιπόν τι ζητάει η τρόικα για να συζητήσει το ενδεχόμενο μείωσης του χρέους:

- Νέες περικοπές στις συντάξεις, απελευθέρωση απολύσεων, «άνοιγμα» επαγγελμάτων και επιπλέον «κούρεμα» στις δαπάνες για την υγεία
- Πιέζουν σφόδρα για πλειστηριασμούς ακινήτων, ανατροπές στο ασφαλιστικό και λουκέτα σε οργανισμούς οι δανειστές
- "Βλέπουν" δημοσιονομικό κενό 2015 στα 2 δισ. ευρώ και ζητούν νέα φορολογικά μέτρα

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Παπούλια με τον Σι Τζινπίνγκ