ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φορολογούν και τους Συλλόγους Εθελοντικής Αιμοδοσίας!

Φορολογούν και τους Συλλόγους Εθελοντικής Αιμοδοσίας!

Όπως αποκαλύπτει ο σύλλογος Αιμοδοτών Καβάλας η εφορία τους επιβάλλει φόρο επιτηδεύματος – Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ στους αρμόδιους υπουργούς

Η παραφροσύνη των παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει όρια. Μετά τους δυσβάστακτους φόρους που έχουν επιβάλλει στη μέση ελληνική οικογένεια, τώρα θέλουν να φορολογήσουν και τους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών. Το μόνο που δεν έχει φορολογήσει ακόμα το υπουργείο είναι ο αέρας που αναπνέουμε, ενώ το ζήτημα με την εθελοντική αιμοδοσία έχει προκαλέσει την οργή του κόσμου.

Τις «παρανοϊκές» προθέσεις της κυβέρνησης καταγγέλλει με επιστολή της η Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας και το όλο ζήτημα φέρνει στο φως της ειδησεογραφίας ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ. Τέρενς Κουίκ.

Όπως αναφέρει ο κ. Κουίκ «η παράνοια του Υπουργείου Οικονομικών, σε εποχές Μνημονίων και ασφυκτικής φορολογικής πολιτικής, ξεπερνά πλέον κάθε όριο. Άρχισε να φορολογεί και τους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών».

«Το θεωρείται φυσιολογικό να φορολογούνται, επί της ουσίας, οι σταγόνες αίματος που σώζουν ζωές;» ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς ο κ. Κουίκ

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας για τη φορολόγηση των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών πουκατέθεσε ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ. Τέρενς Κουίκ και επικεφαλής στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του Συνδυασμού «Εθνικού σκοπού, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ».

«ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ
ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ

ΘΕΜΑ: «ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ»

Κύριοι Υπουργοί,

Σας κοινοποιώ επιστολή της Ένωσης Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας, η οποία αποκαλύπτει την απίστευτη διάσταση που παίρνει η φορολογική πολιτική της συγκυβέρνησής σας, βάζοντας τώρα στα νύχια της και την εθελοντική αιμοδοσία. Φορολογώντας, επί της ουσίας, τις πολύτιμες σταγόνες αίματος που σώζουν ζωές.

Η επιστολή αναρτήθηκε στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα videotex.gr του δημοσιογραφικού ομίλου ΕΝΑ της Καβάλας και μου απεστάλη στο κοινοβουλευτικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Η Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ε. Καβάλας, αποτελεί μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία συστάθηκε προσφάτως με σκοπό την προώθηση του ιδανικού του εθελοντισμού μέσω της αιμοδοσίας, προς κάλυψη των αυξημένων καθημερινά αναγκών της χώρας μας στο υπερπολύτιμο αγαθό του αίματος.

Δυστυχώς, με την έναρξη της δραστηριότητάς της, η Ένωσή μας αντιμετώπισε ποικίλες δυσκολίες στην υλοποίηση των στόχων της, οφειλόμενες κυρίως στην παντελή έλλειψη στήριξης από τους αρμόδιους Δημόσιους Οργανισμούς και Φορείς. Εσχάτως προέκυψε ένας νέος αξεπέραστος οικονομικός «σκόπελος», ο οποίος αφορά στην επιβληθείσα από το Υπουργείο Οικονομικών καινοφανή υποχρέωση των εταιριών ακόμη και της δικής μας νομικής μορφής να καταβάλουν προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ. φόρο προσδιοριζόμενο από τις διατάξεις περί του «Τέλους Επιτηδεύματος», μια καθόλα δυσβάστακτη οικονομική υποχρέωση, πλήρως μάλιστα αναντίστοιχη με τους καταστατικούς σκοπούς και δράσεις μας.

Δηλώνουμε σήμερα ότι η συλλήβδην ομαδοποίηση των πάσης φύσεως εταιριών, η μη διάκριση βάσει του κοινωνικού ρόλου που επιτελεί η καθεμία και η επιβολή παράλογων οικονομικών επιβαρύνσεων σε τακτική μάλιστα ετήσια βάση, μας ωθεί χωρίς κανένα δικαίωμα επιλογής στον καθ' όλα άδοξο τερματισμό της δράσης της Ένωσής μας, όπως και εκατοντάδων παρόμοιων με εμάς σχηματισμών ανά την επικράτεια, αποτρέποντας αδικαιολόγητα και μάλιστα υπό την κρατική ανοχή την υλοποίηση του ευγενούς, ανιδιοτελούς και κοινωνικά σπουδαίου έργου της διάδοσης της Ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Καλούμε τις ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων να αντιληφθούν έστω και καθυστερημένα τις ευθύνες απέναντι σε υγιείς προσπάθειες τοπικών κοινωνιών με άμεσα κοινωνικά οφέλη και υψηλά ιδεώδη, και ζητούμε την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιριών, ώστε να δύνανται οι τελευταίες να συνεχίζουν την αξιόλογη δράση τους χωρίς τη «δαμόκλειο σπάθη» του οικονομικού «στραγγαλισμού» τους, πριν οδηγηθούν στον νομοτελειακό αφανισμό τους».

Και σας ερωτώ κ.κ, Υπουργοί:

1. Είναι δυνατόν να ξεκίνησε η φορολόγηση των Συλλόγων, Ενώσεων, Ομάδων Εθελοντικής Αιμοδοσίας, με τις όποιες μεθοδεύσεις επιτρέπουν οι νέοι φορολογικοί νόμοι;

2. Το θεωρείται φυσιολογικό να φορολογούνται, επί της ουσίας, οι σταγόνες αίματος που σώζουν ζωές;

3. Σκοπεύετε να κλείσετε τα οποία «παραθυράκια» επιτρέπουν οι φορολογικοί νόμοι, ώστε να πάψει η φορολόγηση των Εθελοντών Αιμοδοσίας, οποία νομική μορφή κι αν έχουν;

4. Θα ακυρώσετε τις μέχρι σήμερα βεβαιώσεις φόρων που επεβλήθησαν σε εθελοντικές αιμοδοτικές Ενώσεις ή Ομάδες, επιστρέφοντας και τα οποία χρηματικά ποσά έχουν (αν πρόλαβαν οι εφορίες) καταβληθεί εκ μέρους τους;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ».

Διαβάστε επίσης:

Τ. Κουίκ: Επιτυχία της αστυνομίας η σύλληψη Μαζιώτη