ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Τσίπρας: Σταματήστε τη θηριωδία στην Παλαιστίνη

Α. Τσίπρας: Σταματήστε τη θηριωδία στην Παλαιστίνη

Για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και την επιτακτική ανάγκη να σταματήσει άμεσα η θηριωδία που έχουν υποστεί για μια ακόμη φορά οι Παλαιστίνιοι, μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε σήμερα στο Σύνταγμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε όλα τα κινήματα και τους αγωνιστές της Ευρώπης «να ενώσουν τις φωνές τους και να απαιτήσουν να σταματήσει η θηριωδία».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας κατέληξε λέγοντας:

«Η Παλαιστίνη είναι σε διαρκή πόλεμο. Αυτός ο πόλεμος κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Η θηριωδία αυτή δεν μπορεί να είναι ανεκτή. Όταν σκοτώνονται άμαχοι και παιδιά σε παραλίες που βρέχει η ίδια θάλασσα που βρέχει την ευρωπαϊκή ήπειρο, δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς, διότι αν αυτό σήμερα συμβαίνει στην άλλη πλευρά της Μεσογείου, αύριο μπορεί να συμβεί και στην δική μας πλευρά.

Και αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως η φωνή των κινημάτων αλληλεγγύης ενώνεται για πρώτη φορά και με ένα ισχυρό κίνημα μέσα στο Ισραήλ. Ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι του ισραηλινού λαού εναντιώνεται στη θηριωδία και στον πόλεμο και ζητά βιώσιμη, δίκαιη και ειρηνική λύση με τη δημιουργία βιώσιμου και δημοκρατικού παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967, όπως προβλέπουν και οι αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».