ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας: Πώς θα βρει ο Σαμαράς τους 180

Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας: Πώς θα βρει ο Σαμαράς τους 180

Βέβαιος ότι όχι μόνον θα εξασφαλίσει τον κρίσιμο αριθμό των 180 βουλευτών που χρειάζονται για εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά ότι θα τους ξεπεράσει κιόλας, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Σε κατ' ιδίαν συνομιλίες με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που είχε στα τέλη της εβδομάδας, οπρωθυπουργός εμφανίστηκε να λέει: "Μην ανησυχείτε, θα τους πιάσουμε και θα τους ξεπεράσουμε τους 180... Αυτή τη στιγμή έχουμε σίγουρους στην πλειοψηφία από 170 έως 172 βουλευτές".

Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι δεν πρόκειται να χρειαστούν πρόωρες εκλογές.

Την κυβερνητική αισιοδοξία τόνωσαν τις τελευταίες μέρες δύο γεγονότα:
Το πρώτο ήταν η διαφαινόμενη στροφή στην προσέγγιση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του εξέφρασε την άποψη ότι "το θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου με την Κεντροαριστερά" προσθέτοντας ότι το ζήτημα της προεδρικής εκλογής "θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα εκείνης της εποχής και τις πολιτικές που ασκούνται".

Το δεύτερο αξιοπρόσεκτο γεγονός ήταν η επίσης διαφαινόμενη ρήξη στις σχέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στο κόμμα του Π. Καμμένου διατυπώνονται φρικτά παράπονα από τη συμπεριφορά που έχει απέναντί τους η Κουμουνδούρου.

Διαβάστε επίσης: Στο σφυρί η ιστορική βίλα των Παπανδρέου στο Καστρί