ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μίκα Ιατρίδη για τις ελλείψεις γιατρών στα νησιά

Η Μίκα Ιατρίδη για τις ελλείψεις γιατρών στα νησιά

Την έντονη αντίδραση της Μίκας Ιατρίδη προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, σχετικά με τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας της Σύμης.


Ο κ. Γρηγοράκος δήλωσε σε πρωινή εκπομπή στον Ant1, ότι ο μόνιμος αγροτικός γιατρός που υπηρετεί στο νησί «μπορεί και τα βγάζει πέρα», προσθέτοντας ωστόσο ότι έχουν προκηρυχθεί θέσεις αγροτικών γιατρών για τα νησιά, ζητώντας παράλληλα την κατανόηση του κόσμου μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου, με αφορμή τα παραπάνω, δήλωσε: «Το θράσος ορισμένων, πραγματικά, δεν έχει όρια. Πρώτη φορά, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, λέει κατάμουτρα στους νησιώτες ότι ένας και μοναδικός γιατρός μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους.

Όσο καλός όμως και να είναι ο ένας γιατρός, δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα σε δυο μέρη. Δεν μπορεί να συνοδεύει έκτακτο περιστατικό στη Ρόδο και να εξετάζει ασθενείς στο ιατρείο του νησιού.

Προσκαλώ και προκαλώ, για μια ακόμη φορά, τον κ. Υπουργό και τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό να έρθουν στα νησιά μας και να βιώσουν την καθημερινότητα μας, σαν απλοί πολίτες».

Διαβάστε επίσης:

Σύμη: Ένας γιατρός για 10.000 τουρίστες (vid)