ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτρουμάνης: Όποιος κάνει αίτηση από σήμερα, εφάπαξ με τα νέα δεδομένα

Κουτρουμάνης: Όποιος κάνει αίτηση από σήμερα, εφάπαξ με τα νέα δεδομένα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις μειώσεις σε εφάπαξ και επικουρικές από τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου. Οι ένστολοι αντιδρούν και ζητούν από την κυβέρνηση να βάλει «φρένο» στις μειώσεις και γι' αυτό τονίζουν ότι αυτές οι μειώσεις θα φέρουν παραιτήσεις και πρόωρη συνταξιοδότηση.

Για το θέμα μίλησαν στην πρωινή εκπομπή του MEGA το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Κουτρουμάνης και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αστυνομικός, Δημήτρης Κυριαζίδης.

Όπως είπε ο κ. Κουτρουμάνης, πρέπει να μοιραστεί το έλλειμμα σε βάθος χρόνου. «Έτσι, μπορούν να αποτραπούν μεγάλες μειώσεις. Δεν μπορεί να ισχύσει η ρήτρα βιωσιμότητας για ένα χρόνο».

Ο πρώην υπουργός Εργασίας μάλιστα ανέφερε ότι μειώσεις θα υπάρξουν σε κάποια ταμεία όμως σε κάποια άλλα που πηγαίνουν καλά, δεν θα γίνουν. «Να δοθεί η δυνατότητα στους ένστολους να δημιουργήσουν επαγγελματικά ταμεία μέσα στο επόμενο εξάμηνο». Και πρόσθεσε: «Όποιος θα κάνει αίτηση από σήμερα και μετά, το εφάπαξ θα υπολογιστεί με το νέο τρόπο».

Από την πλευρά του ο κ. Κυριαζίδης ανέφερε ότι πριν από τις μειώσεις το εφάπαξ κυμαίνονταν περίπου στις 60.000 ευρώ. Και τόνισε: «Έχουν ληφθεί μέτρα προκειμένου αυτά τα ταμεία να είναι υγιή. Έχουν αυξηθεί τα χρόνια Υπηρεσίας. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο αστυνομικός δεν εργάζεται 5 μέρες αλλά 6 μέρες». Ακόμη, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε: «Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι ένστολοι είναι ιδιαίτερα Σώματα. Ντρέπομαι όταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει εισόδημα πολύ μικρότερο από τον αντίστοιχό του στο εξωτερικό. Τα έχουμε ισοπεδώσει όλα», είπε σημειώνοντας ωστόσο ότι οι ένστολοι θα αποφασίσουν για το «δικό τους κουμπαρά».

Στο τέλος της συζήτησης για το θέμα, ο κ. Κυριαζίδης πάντως ανέφερε ότι υπάρχει ζήτημα με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν δώσει γρήγορα διευκρινίσεις και ρυθμίσεις για το θέμα.Ερωτηθείς μάλιστα αν υπάρχει περίπτωση να μη ψηφιστεί, αρκέστηκε να πει: «Αν κάτι δεν είναι δίκαιο, υπάρχει ζήτημα».

Διαβάστε επίσης:

Δεν κινδυνεύει το εφάπαξ των ενστόλων λέει η κυβέρνηση