ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης… τέλος!

Κουβέλης… τέλος!

Δεν τους βγαίνουν τα «κουκιά» - Εγκαταλείπουν την πρόταση του Φώτη Κουβέλη - Ψάχνουν για άλλα ονόματα…

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν πως η συγκυβέρνηση δεν στέκεται καθόλου καλά στα πόδια της. Η υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ διαφορά διευρύνεται. Και αυτό το ξέρουν καλά και στο Μαξίμου και στη Χαρ. Τρικούπη, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι άρχισαν ξανά τα παιχνίδια χειραγώγησης της κοινής γνώμης, με την «αναπροσαρμογή» (για να το πούμε κομψά…) στοιχείων των ερευνών που δημοσιοποιούνται…

Αλλά το σημαντικότερο για τους κυβερνητικούς συνεταίρους είναι ότι στο μέτρημα των «κουκιών» προκειμένου να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας απ’ την παρούσα Βουλή και να αποφύγουν το πικρό ποτήρι των πρόωρων εκλογών, πλέον τα βρίσκουν σκούρα. Και αυτό παρά την αρχική αισιοδοξία ότι με την πρόταση για υποψηφιότητα του Φ. Κουβέλη θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Ωστόσο και με την πάροδο του χρόνου αντιλαμβάνονται το ανέφικτο αυτής της επιχείρησης.

Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν έχουν βγει βουλευτές της ΔΗΜΑΡ (τέσσερις σίγουροι και ίσως και πέμπτος) οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν Κουβέλη ακόμα κι αν αυτός αποδεχτεί την πρόταση!

Αλλά για να συγκεντρωθούν οι 180 «πρόθυμοι» όχι μόνο χρειάζονται όλοι οι βουλευτές του κόμματος Κουβέλη, αλλά και πολλοί απ’ τους ανεξάρτητους.

Κάτι που επίσης δεν έχει επιτευχθεί (να μαντρωθούν δηλαδή στην «Προεδρική πλειοψηφία»), με αποτέλεσμα οι Σαμαράς και Βενιζέλος να αναπροσαρμόζουν τη στρατηγική τους!

Μάλιστα τελευταία όλα δείχνουν ότι χάνουν ερείσματα ακόμα κι από πρόσωπα τα οποία εν δυνάμει θα μπορούσαν να συσπειρωθούν.

Για παράδειγμα, ο Β. Πολύδωρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη ξεκαθάρισε ότι η ψήφος του δεν θα προσμετρηθεί σε αυτούς τους «πρόθυμους». Και ήταν και αυτό άλλο ένα πλήγμα στην επιχείρηση που προαναφέραμε…

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι:

•Σαμαράς και Βενιζέλος αρχίσουν να εγκαταλείπουν την ιδέα για πρόταση στον Κουβέλη, αν και ο ίδιος με το να μην απαντά ευθέως στην ουσία συντηρεί τη σχετική σεναριολογία.

Αρχίζουν να επικρατούν νεότερες σκέψεις.

Να συζητούνται άλλα ονόματα, τόσο απ’ την κεντροδεξιά όσο και απ’ την κεντροαριστερά.

Ο στόχος φυσικά παραμένει ο ίδιος. Αλλά πλέον τα προβλήματα είναι πολλά. Και σχετίζονται και με το πολιτικό κλίμα που δημιουργείται απ’ τις δημοσκοπήσεις που προαναφέραμε.

Πάντως φαίνεται πως η πρώτη τροχιοδεικτική βολή, το όνομα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, αποδείχτηκε ανεπιτυχής!

Και όλα πάνε απ’ την αρχή…

Διαβάστε επίσης:

Συνταγματική αναθεώρηση, εκλογή Προέδρου και στο βάθος... Καραμανλής

Όνειρο απατηλό οι 180