ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σπάνε» τα τηλέφωνα για να… κοντύνουν τον Τσίπρα

«Σπάνε» τα τηλέφωνα για να… κοντύνουν τον Τσίπρα

Σε κατάσταση πανικού και δημοσκοπικής κατρακύλας προσπαθούν να «μπλοκάρουν» όλες τις παρεμβάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του φιλοκυβερνητικού Τύπου

Η κόντρα των δυο ανδρών, Σαμαρά και Τσίπρα, βρίσκεται πλέον στα άκρα. Μετά την απίστευτη ενέργεια του Μαξίμου να πιέσει τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ να μην μεταδώσει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ του Σαββάτου στην ΔΕΘ, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν και τηλεφωνήματα του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά και στενών συνεργατών του σε στελέχη ιδιωτικών καναλιών για να μην μεταδώσουν την ομιλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η πίεση, το άγχος και για άλλους ο πανικός είναι έκδηλος στο Μέγαρο Μαξίμου, πάνω από το οποίο έχουν συγκεντρωθεί πολλά σύννεφα το τελευταίο διάστημα. Μόλις την περασμένη Πέμπτη, το πρωθυπουργικό γραφείο δεν άντεξε ούτε την σάτιρα της εβδομαδιαίας εφημερίδας Ποντίκι και εξέδωσε επιθετική ανακοίνωση καταγγελίας με συνωμοσιολογικό άρωμα και διακηρύξεις ότι η κυβέρνηση δεν κάμπτεται!

Οι επιτελείς του πρωθυπουργού έχουν επιδοθεί σε έναν ανορθόδοξο πόλεμο με επιλεκτικές διαρροές κατά του Αλέξη Τσίπρα και με συνεχείς προσπάθειες να μην ακουστούν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλοί εκτιμούν ότι ακόμα και η συνεδρίαση που διοργάνωσε ο Βενιζέλος το πρωί της Κυριακής στο Κάραβελ για την ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης είχε ως στόχο να αποσπάσει τα «φώτα» της ειδησεογραφίας από το Βελλίδειο, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι συνεχείς ανακοινώσεις για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη οι οποίες δημιουργούν ένα κλίμα εντυπώσεων.

Πάντως τις τελευταίες ώρες φουντώνουν οι πληροφορίες ότι κυβερνητικοί παράγοντες έπαιρναν τηλέφωνα σε εφημερίδες που πρόσκεινται φιλικά στην κυβέρνηση και ζητούσαν να υπάρξει σκληρή κριτική στις εξαγγελίες Τσίπρα. Η γραμμή ήταν να αποδυναμωθεί πλήρως το πρόγραμμα που παρουσίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ήδη έχουν αναλάβει δράση, ακόμα και μέσα από το ίντερνετ και τα social media και δημοσιογράφοι που διατηρούν ανοικτή γραμμή με το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Από την άλλη πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του είδαν ως μεγάλο δώρο τα όσα έκανε η κυβέρνηση για να μη μεταδοθεί η ομιλία του. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «χορηγία» του πρωθυπουργού την απόφαση της ΝΕΡΙΤ να απαγορεύσει την μετάδοση της ομιλίας του περασμένου Σαββάτου.

Στο δρόμο για τις εκλογές η σύγκρουση θα είναι ανελέητη και πολλοί εκτιμούν ότι θα ζήσουμε καταστάσεις άλλων εποχών αλήστου μνήμης οι οποίες δεν συνάδουν σε επίπεδο πολιτικού πολιτισμού ευρωπαϊκής χώρας. Όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές ο Αντώνης Σαμαράς έχει πάρει πολύ προσωπικά το όλο ζήτημα και φέρεται να λέει στους συνεργάτες του: «Εγώ δεν χάνω από τον Τσίπρα…».

Διαβάστε επίσης:

Γ. Βρούτσης: Κατώτατος μισθός για το 7,69% των εργαζομένων