ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ: Ερευνώνται οι καταγγελίες της Λαγκάρντ;

ΔΗΜΑΡ: Ερευνώνται οι καταγγελίες της Λαγκάρντ;

Δικαστική και διοικητική διερεύνηση των αναφορών της Κριστίν Λαγκάρντ για απειλές κατά της ζωής της από Έλληνες φοροφυγάδες ζητούν με ερώτησή τους οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Ασημίνα Ξηροτύρη και Νίκη Φούντα.


Στην ερώτηση, που απευθύνεται προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών, επισημαίνεται πως η «αποκάλυψη, σε συνδυασμό με τη σαφή υστέρηση της χώρας μας ως προς την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, παραπέμπει περισσότερο σε πλαίσιο ανόμων σχέσεων "τύπου μαφίας" παρά σε ευνομούμενο κράτος δικαίου».

Αναφέρεται ακόμη σε απάντηση της Λαγκάντ σε ερώτηση συντάκτη των Financial Times σχετικά με τη φοροδιαφυγή και τη διερεύνηση της «ομώνυμης» λίστας: «Καλύτερα να μην λέω πολλά για αυτό το θέμα, γιατί όταν μίλησα στην Ελλάδα για το θέμα των πλουσίων που φοροδιαφεύγουν δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Χρειάστηκε να αυξηθεί η προσωπική μου ασφάλεια».

Οι βουλευτές ρωτούν:

- Είναι σε γνώση της κυβέρνησης τα συγκεκριμένα γεγονότα, κι αν ναι έχει επιληφθεί η ελληνική δικαιοσύνη και οι άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες; Εάν όχι, προτίθεστε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να ζητήσετε τη δικαστική και διοικητική διερεύνηση της βασιμότητας όσων πρωτοφανών καταγγέλλονται από την κ. Λαγκάρντ;

Διαβάστε επίσης:

Ετοιμάζουν νέα «φιέστα» για τα 40 χρόνια της ΝΔ!