ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Δρίτσας: «Πολλά τα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν»

Θ. Δρίτσας: «Πολλά τα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, καταδεικνύει, μιλώντας στο newsbomb.gr, τα… παράδοξα των κυβερνητικών χειρισμών στο «σκάνδαλο της δεκαετίας» με την εξαγορά του νοσοκομείου από την ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σημαντικά ερωτήματα στον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, κατά την κατάθεση της επίμαχης τροπολογίας στη Βουλή.

«Η υπόθεση του πλειστηριασμού για το Ερρίκος Ντυνάν φαίνεται ότι έχει πολλά κενά», δηλώνει ο κ. Δρίτσας και συνεχίζει:

«Ειλικρινά, δεν μπορώ να διαψεύσω με τα στοιχεία που έχω τον υπουργό υγείας κ. Βορίδη, στη δήλωσή του στις 18 Σεπτεμβρίου στη Βουλή, ότι δεν γνώριζε τον υπερθεματιστή που θα ευνοείτο ή θα έκανε χρήση της τροπολογίας που εκείνη την ημέρα κατέθεσε. Εάν ισχύει όμως, ότι η εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε που συμμετείχε στον πλειστηριασμό, δεν γνωρίζω αν ήταν η μόνη που συμμετείχε, εάν πράγματι είναι όπως έχει ήδη δημοσιευτεί, θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία και προκάλεσε τον πλειστηριασμό, τότε τίθενται πάρα πολλά ερωτήματα.

Το πρώτο είναι, γιατί χρειαζόταν αυτή η τροπολογία, με δεδομένο ότι μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής -ιδιωτικού νοσοκομείου.

Δεύτερο ερώτημα που παραμένει κενό είναι εάν ο νέο ιδιοκτήτης του «Ερρίκος Ντυνάν» χρεώνεται και τα χρέη ύψους περίπου 300 εκατ. ή αυτά μένουν ως βάρος για τον κρατικό προϋπολογισμό ή για ποιον άλλον αναρωτιέμαι.

Το τρίτο είναι ότι το «Ερρίκος Ντυνάν» περιήλθε στην Τράπεζα Πειραιώς για χρέη 90 εκατ. τα οποία όμως οφείλονταν στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου, την οποία απέκτησε η Τράπεζα Πειραιώς με τον γνωστό τρόπο. Κατέβαλε, λοιπόν, η Τράπεζα Πειραιώς στην Λαϊκή;

Και το τέταρτο είναι οι δημοσιογραφικές πληροφορίες ήδη τη διαχείριση του «Ερρίκος Ντυνάν» η Τράπεζα Πειραιώς την είχε αναθέσει στους επιχειρηματίες του νοσοκομείου Υγεία. Προφανώς, θα είναι και πολλά άλλα, αυτά τα ερωτήματα είναι ήδη αρκετά και θα πρέπει να απαντηθούν».

Διαβάστε επίσης:

Ερρίκος Ντυνάν: Η τροπολογία της «ντροπής» και το «δώρο» στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Εργαζόμενοι «Ερρίκος Ντυνάν»: «Δεν θα δεχθούμε ούτε μία απόλυση»

Ερρίκος Ντυνάν: Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις Σάλλα-Βγενόπουλου

«Χάρισαν» το «Ερρίκος Ντυνάν» σε... πρώην κτηματική εταιρεία του Ομίλου Πειραιώς

Π. Καμμένος: Όλα τα στοιχεία για το σκάνδαλο στη Βουλή!