ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμα να αυτομολήσουν προς ΣΥΡΙΖΑ στελέχη του ΠΑΣΟΚ!

Έτοιμα να αυτομολήσουν προς ΣΥΡΙΖΑ στελέχη του ΠΑΣΟΚ!

Σε πεδίο... ελεύθερων βολών προς αλλήλους έχει μετατραπεί το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, που καταγράφουν ακριβώς ένα Κίνημα σε αποσύνθεση, με διαρκώς φθίνοντα ποσοστά και –το σοβαρότερο- χωρίς κάποια προοπτική αντιστροφής αυτού του κλίματος.

Επειδή ο Β. Βενιζέλος και το επιτελείο του έχουν οριστικά επιλέξει να προχωρήσουν στη συγκρότηση της «Δημοκρατικής Παράταξης», σε μια απέλπιδα προσπάθεια εκλογικής τους διάσωσης, πλέον έχουν αρχίσει διεργασίες –και μάλιστα έντονες- αποχωρήσεων και διαπραγμάτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Αυτό γίνεται, διότι οι διαφωνούντες αντιλαμβάνονται πως το ιδρυτικό συνέδριο της «Παράταξης» είναι για τον Βενιζέλο και τους επιτελείς του δρόμος χωρίς γυρισμό, συνεπώς ή όποια αντιπαράθεση σε αυτό το επίπεδο δεν έχει νόημα.

Έτσι και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, τις τελευταίες μέρες έχουν πυκνώσει οι επαφές και συζητήσεις μεταξύ διαφωνούντων, οι οποίοι κινούνται στο εξής μήκος κύματος:

• Να συγκροτήσουν ομάδα, που θα πάει να διαπραγματευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ κάποιας μορφής συνεργασία!

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι σε αυτές τις διεργασίες συμμετέχουν μεταξύ άλλων δύο τουλάχιστον πρώην στελέχη κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με ιστορική διαδρομή, στελέχη και μέλη της παλιάς Κ.Ε. αλλά και του σημερινού Εθνικού Συμβουλίου, καθώς και ανώτερα και μεσαία στελέχη του Κινήματος.

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε, πως αυτή η ομάδα κινείται αυτόνομα, αν και γενικά έχει καταβολές στο παπανδρεϊκό μπλοκ.

Επίσης, ότι μιλάμε για ενεργά στελέχη του Κινήματος, δεν αναφερόμαστε δηλαδή σε κατά καιρούς αποχωρήσαντες που έτσι κι αλλιώς βρίσκονται σε επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. Ξενογιαννακοπούλου, Μπόλαρης, Τζάκρη κ.α.).

Πάντως οι μεταξύ τους συζητήσεις προχωρούν. Και πάρα πολλά θα κριθούν απ' το πότε τελικά θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές, τις οποίες πάντως βλέπουν κοντά...

Υ.Γ.: Θυμηθείτε ότι αντίστοιχη βόμβα μετακινήσεων θα σκάσει και από στελέχη και βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. που θα μετακινηθούν και αυτοί προς ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαφές πως την περίοδο που διανύουμε θα γίνουν ιστορικές αλλαγές στον πολιτικό χάρτη της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Γ. Γιακουμάτος: Καλύτερα να κάνουμε χαρακίρι, παρά εκλογές

Τσίπρας: Είμαστε κοντά στην αυτοδυναμία