ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Ο Κ. Καραμανλής αποτελεί εθνικό κεφάλαιο

Καμμένος: Ο Κ. Καραμανλής αποτελεί εθνικό κεφάλαιο

-Νέα πυρά κατά Σαμαρά – Βενιζέλου και απειλές ότι θα τους οδηγήσει στο Ειδικό Δικαστήριο

-Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να βρεθούν οι 180 για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Δριμύτατη επίθεση κατά της δικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου εξαπολύει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews.

Ο ίδιος απειλεί με Ειδικό Δικαστήριο τη δικομματική και κυρίως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο.

«Εμείς θα οδηγήσουμε στο Ειδικό Δικαστήριο και τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο. Ο κ. Σαμαράς αυτή τη στιγμή είναι υπόδικος για υπόθαλψη των εγκλημάτων του ΠΑΣΟΚ πολιτικά και ποινικά» δηλώνει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. και προσθέτει:

«Ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Στουρνάρα, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υπόδικο Γεωργίου για το θέμα της αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων της χώρας κόντρα στη θέση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Βενιζέλος με τη συμφωνία που έκανε με τον κ. Σάφα και η οποία απέτυχε, ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο έναντι των επιχειρηματιών που κατείχαν τα ναυπηγεία. Αντί να οδηγήσει σε Εξεταστική Επιτροπή και σε Ειδικό Δικαστήριο τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Σαμαράς «άδειασε» όλη την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας μέχρι σήμερα και προσπάθησε να «ξεπλύνει» τον κυβερνητικό του εταίρο. Θέλω να είμαστε σαφείς εμείς θα οδηγήσουμε στο Ειδικό Δικαστήριο και τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο.

Αναφορικά με το ζήτημα του χρέους ο κ. Καμμένος δηλώνει πως το κόμμα του έχει το δικό του ρεαλιστικό πρόγραμμα και ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ αν η Κουμουνδούρου αλλάξει στάση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Παράλληλα υποστηρίζει πως το γενικό πρόσταγμα στην κυβέρνηση το έχει ο Σόιμπλε και όχι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος.

Ερωτηθείς για τη στάση του κόμματός του στο ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Καμμένος αποκλείει το ενδεχόμενο να βρεθούν 180 βουλευτές που θα ψηφίσουν.

Παράλληλα απευθύνει προσκλητήριο «σε προσωπικότητες, κινήματα, ανεξάρτητους βουλευτές, σε μια κοινή πορεία και ένα κοινό ψηφοδέλτιο. Ένα προσκλητήριο για τη μεγάλη πατριωτική παράταξη. Καλώ βουλευτές που έφυγαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όμως κράτησαν τις αρχές μας. Καλώ τον Χρήστο Ζώη. Καλώ τον Βύρωνα Πολύδωρα, τον Παναγιώτη Κρητικό, τον Γιώργο Καραμπελιά». Ο κ. Καμμένος επισημαίνει ωστόσο ότι δεν έχει μιλήσει με τον Πα. Ψωμιάδη και δηλώνει πως το προσκλητήριο δεν απευθύνεται στον Γ. Καρατζαφέρη.

Ερωτηθείς για τη φράση του ότι «ο Καραμανλής πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός μεγάλου εθνικού μετώπου», ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. τονίζει: «ο Καραμανλής αποτελεί εθνικό κεφάλαιο. Όμως ο πρώην πρωθυπουργός έχει τεράστια ευθύνη, υποχρεούται να μιλήσει στον ελληνικό λαό. Δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά στο έγκλημα που γίνεται κατά της χώρας και κατά της δικής του πολιτικής».

Διαβάστε επίσης:

Καμμένος: Να απαντήσει ο Σαμαράς αν καλύπτει τον Βορίδη

Ο Βορίδης απολογητής της κυβέρνησης Σαμαρά για το σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν»