ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: «Πάμε σε εκλογές, να μιλήσει ο λαός»

Λαφαζάνης: «Πάμε σε εκλογές, να μιλήσει ο λαός»

«Μιλήσατε ως βρεγμένη γάτα» το μήνυμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Γκίκα Χαρδούβελη

«Φεύγει κύριε Χαρδούβελη η χώρα από το μνημόνιο;» ρώτησε από το βήμα της Βουλής τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χαρδούβελη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ζητώντας από την κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Ο κ. Λαφαζάνης απευθυνόμενος στον υπουργό, που νωρίτερα είχε μιλήσει για... πρωταθλητισμό επιτυχίας της οικονομίας της Ελλάδας στην Ευρώπη του είπε:

«Ποιο είναι το μέτρο της επιτυχίας της οικονομικής πορείας της χώρας; Ξέρετε ότι θεωρούσατε ότι είναι η εμπιστοσύνη που σας δείχνουν οι αγορές. Και όλη η προσπάθειά σας είναι να αποκαταστήσετε την εμπιστοσύνη των αγορών. Οι αγορές, βλέπετε, πώς αντιμετωπίζουν την οικονομία της Ελλάδας. Κατάρρευση του χρηματιστηρίου και τα ομόλογα να θυμίζουν σε απίστευτα ύψη, καταστάσεις του 2012. Ποια είναι η επιτυχία σας;

Πού οδηγείται τη χώρα» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και συνέχισε: «Πολύ φοβάμαι ότι το επόμενο διάστημα ο ελληνικός λαός θα γνωρίσει νέα μέτρα, νέες απορρυθμίσεις για τη διάλυση της κοινωνίας. Αυτή την ώρα ο ελληνική κυβέρνηση έχει μόνο μια επιλογή. Να πάει άμεσα σε εκλογές και να μιλήσει ο ελληνικός λαός. Δεν αντέχει άλλο μια κυβέρνηση παραδομένη στους πιστωτές, μια κυβέρνηση με όλες τις επιλογές της να έχουν τιναχθεί στον αέρα και να βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Και με έναν προϋπολογισμό να προμηνύει αύξηση φόρων, νέα μείωση κοινωνικών δαπανών. Το 2015 θα είναι πολύ χειρότερο από το 2014» συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι ντροπή, είναι ένα μεγάλο αίσχος και δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει μια κυβέρνηση να νομοθετεί παρανόμως», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για παραβίαση του συντάγματος και του κανονισμού της βουλής.

Σχετικά με την τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε πως η τροπολογία ήλθε στη βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ωστόσο επανήλθε, διορθωμένη, μερικές ημέρες μετά.

Ο κ. Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ) απαντώντας είπε ότι «ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει σύριζα καταστροφή της οικονομίας και εμείς δεν θα το επιτρέψουμε».

Επικριτικός για τον κ. Χαρδούβελη εμφανίστηκε και ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης που είπε ότι ο υπουργός «δεν σέβεται το κοινοβούλιο» ενώ υποστήριξε ότι «δεν μπορεί η χώρα να πάει σε καταστροφή επειδή οι κ.κ. Σαμαράς και Χαρδούβελης θέλουν να εμφανιστούν ότι σκίζουν τα μνημόνια».

Διαβάστε επίσης:

Παπαδημούλης: Ο κ. Σαμαράς στα κρίσιμα θα πει «ναι σε όλα»