ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σόιμπλε: Οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να καρποφορούν

Σόιμπλε: Οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να καρποφορούν

Οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Σαμαρά αρχίζουν να καρποφορούν, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στην Μπούντεσταγκ.

Οι Γερμανοί βουλευτές ενέκριναν, την παράταση του πακέτου βοήθειας για δύο μήνες, όπως αναμενόταν, τασσόμενοι υπέρ της έναρξης των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Αθήνας, σχετικά με την δημιουργία μιας προληπτικής γραμμής πιστώσεων με ενισχυμένους όρους (ECCL) με στόχο να υποστηριχθεί η ελληνική οικονομία καθώς θα επιστρέφει στις αγορές.

«Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας κατέστησαν τη χώρα πιο ανταγωνιστική [...]. Φέτος η Ελλάδα θα έχει ένα δημοσιονομικό έλλειμμα εντός των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο κ. Σόιμπλε στους Γερμανούς κοινοβουλευτικούς.

«Το 2012, η Ελλάδα είχε δει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της να υποχωρεί 7%. Φέτος αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 0,6% και του χρόνου η ανάπτυξή της αναμένεται να επιταχυνθεί περαιτέρω. Η χώρα είχε υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης τα τελευταία τρία τρίμηνα από τον μέσο όρο της ευρωζώνης» τόνισε ο γερμανός υπουργός.

«Εάν οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται στην Ελλάδα συνεχιστούν, η Ελλάδα μπορεί να έχει περαιτέρω επιτυχίες» υπογράμμισε ακόμη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πρόσθεσε πως μπορεί να υπάρξει ένα «επιτυχές αποτέλεσμα» μέσα σε ένα «εύλογο χρονικό διάστημα».

Ο υπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει πως, λόγω της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα στις χρηματαγορές, η οποία αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

Σχετικές ειδήσεις