ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν έλαβε τη συναίνεση που ήθελε

Δεν έλαβε τη συναίνεση που ήθελε
Πενιχρά τα αποτελέσματα των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς...

Δεν εξασφάλισε τη συναίνεση, που επιζητούσε, ο πρωθυπουργός στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και της συνέχισης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Ο κ. Παπανδρέου δέχθηκε διαδοχικά τους Αντώνη Σαμαρά, Γιώργο Καρατζαφέρη, Αλέξη Τσίπρα, Ντόρα Μπακογιάννη και Φώτη Κουβέλη.

Ο πρωθυπουργός δεν συναντήθηκε με την Αλέκα Παπαρήγα καθώς η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ δεν αποδέχτηκε την πρόταση.

Σαμαράς

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε πως δεν θα παράσχει συναίνεση στην κυβέρνηση, η οποία όπως είπε, ακολουθεί την «αποδεδειγμένα λάθος συνταγή του μνημονίου».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων αλλά αντίθετη στην βιαστική εκποίηση και στα μέτρα πανικού.

Καρατζαφέρης

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, μια αόριστη συναίνεση δεν αρκεί, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Τσίπρας
Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος όχι μόνο δεν εμφανίστηκε συναινετικός, αλλά ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να φύγει.»

Μπακογιάννη

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίστηκε συναινετική στη μείωση του δημόσιου τομέα αλλά απέρριψε τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης.

Κουβέλης
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης επανέλαβε ότι, θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και πρότεινε πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Αύριο ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: «Τέτοια συναίνεση δεν δίνω»

Γ. Καρατζαφέρης: «Μια αόριστη συναίνεση δεν αρκεί»

Α. Τσίπρας: «Να φύγει ο πρωθυπουργός»

Να μειωθούν οι βουλευτές, πρότεινε η Ντόρα

Καταψηφίζει ο Κουβέλης το Μεσοπρόθεσμο