ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχελάκης: Υπάρχουν ακόμα λογικές φωνές στην αντιπολίτευση

Μιχελάκης: Υπάρχουν ακόμα λογικές φωνές στην αντιπολίτευση

Τον Μανώλη Γλέζο για την τοποθέτησή του σχετικά με τη δήλωση των βουλευτών Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρου Παραστατίδη εκθείασε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

«Το να υιοθετείς άκριτα την οποιαδήποτε καταγγελία και να την κάνεις πολιτικό όπλο κάνει κακό και στον ίδιο που χρησιμοποιεί αυτές τις μεθόδους» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης στο ΑΠΕ- ΜΠΕ και προσθέτει: «Υπάρχουν φωνές στην αντιπολίτευση που έχουν ακόμα τη λογική. Θα ήθελα στο σημείο αυτό, να αναφέρω τον Μανώλη τον Γλέζο, ο οποίος μετά την τελευταία άθλια παρέμβαση που έκαναν οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές κατά συναδέλφων τους ανεξάρτητων βουλευτών, τοποθετήθηκε δημόσια και είπε ότι αυτά δεν ταιριάζουν στη λογική της Αριστεράς και παρότρυνε το κόμμα του να μη τους βάλει στις λίστες για υποψήφιους βουλευτές, όταν γίνουν οι εκλογές. Βέβαια, το ποιοι θα είναι υποψήφιοι στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ είναι θέμα του προέδρου τους, των οργάνων τους, δεν μας αφορά, όμως θέλω να συγχαρώ τον Μανώλη τον Γλέζο για την τοποθέτησή του αυτή».

Ο βουλευτής της ΝΔ εκτιμά ότι «η αριθμητική της Βουλής το επιτρέπει, δηλ. υπάρχουν ακόμη προϋποθέσεις» για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Θα κάνουμε υπομονή έως τις 29 του μηνός για το τελικό αποτέλεσμα» προσθέτει.

Ο κ. Μιχελάκης αποκλείει κατηγορηματικά ωστόσο το ενδεχόμενο να υπάρξει άλλος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τρίτη ψηφοφορία: «Όχι. Το λέω κατηγορηματικά, το έχει πει κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός. Η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα είναι εξαιρετική υποψηφιότητα. Δεν έχω ακούσει όλο αυτό το διάστημα στο δημόσιο διάλογο που έχει γίνει, από κανένα κόμμα, καμιά πολιτική παράταξη, το παραμικρό κατά της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα», σημειώνει ο κ. Μιχελάκης.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγορεί για «αδιαλλαξία τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, που ουσιαστικά τις απομονώνει πολιτικά και ειδικά από την κοινωνία, η οποία αυτή τη στιγμή σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έγιναν δείχνει ότι δεν πιστεύει πως η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα ήταν λύση στα όποια προβλήματα».

Αναλυτικά η συνέντευξη του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη στο ΑΠΕ ΜΠΕ:

Ερ.: Κύριε Μιχελάκη, πώς είδατε το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας;

Aπ.: Από ψηφοφορία σε ψηφοφορία υπάρχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Θα περιμένουμε την τρίτη. Πιστεύω ότι η αριθμητική της Βουλής το επιτρέπει, δηλ. υπάρχουν ακόμα προϋποθέσεις. Θα κάνουμε υπομονή έως τις 29 του μηνός για το τελικό αποτέλεσμα.

Ερ.: Κάποια πρωτοβουλία καινούρια πρέπει να αναλάβει ο πρωθυπουργός.

Απ.: Νομίζω ότι ήδη ο πρωθυπουργός έχει κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση, ειδικά μετά τη χθεσινή παρέμβασή του, με την οποία έκανε ένα βήμα ακόμη σε μια συναινετική διαδικασία, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει διέξοδο μέχρι και για εκείνους οι οποίοι ζητούσαν θέμα πρόωρων εκλογών, βάζοντας στο τέλος του χρόνου αυτή τη διαδικασία. Πιστεύω ότι η αδιαλλαξία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης ουσιαστικά τις απομονώνει πολιτικά και ειδικά από την κοινωνία, η οποία αυτή τη στιγμή σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έγιναν δείχνει ότι δεν πιστεύει πως η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα ήταν λύση στα όποια προβλήματα. Αντίθετα, πιστεύουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το βίο της για να μπορέσουν να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις στην κρίσιμη αυτή στιγμή, να περάσει η χώρα από αυτό τον κάβο, ο οποίος είναι κρίσιμος και καθοριστικός.

Ερ.: Υπάρχει περίπτωση να έχουμε αλλαγή υποψηφίου στο τρίτο γύρο;

Απ.: Όχι. Το λέω κατηγορηματικά, το έχει πει κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός. Η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα είναι εξαιρετική υποψηφιότητα. Δεν έχω ακούσει όλο αυτό το διάστημα στο δημόσιο διάλογο που έχει γίνει, από κανένα κόμμα, καμιά πολιτική παράταξη, το παραμικρό κατά της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα. Μόνο πολιτικά δεδομένα ακούς που κυρίως έχουν να κάνουν με τη μανία της αντιπολίτευσης να κάνει εκλογές εδώ και τώρα, αγνοώντας το συμφέρον της χώρας.

Ερ.: Λείπουν από την κυβέρνηση 12 κρίσιμες ψήφοι για τους «180». Αυτές μπορούν να προέλθουν είτε από τη ΔΗΜΑΡ είτε από τους ΑΝΕΛ, πια. Θα υπάρξει κάποια πρωτοβουλία προς αυτά τα δύο κόμματα;

Απ.: Αυτό δεν το γνωρίζω. Αυτό όμως, που κατάλαβα και από ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και από βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων, για την ένστασή τους στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, είναι ότι τα κριτήρια είναι μόνο πολιτικά. Δηλαδή, βάζουμε τον πολιτικό στόχο πάνω από αυτόν της χώρας, το μικροκομματικό όφελος πάνω από αυτό της πατρίδας. Γιατί αυτή τη στιγμή, η διαδικασία εκλογής ΠτΔ δεν έχει να κάνει σε τίποτε με τις πολιτικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις, που είναι θεμιτές. Βέβαια, να γίνονται στο μέτρο της ευπρέπειας, γιατί τον τελευταίο καιρό έχουμε δει φαινόμενα που πληγώνουν τον κοινοβουλευτισμό.

Ερ.: Όντως βλέπουμε φαινόμενα που τραυματίζουν και τη Δημοκρατία. Μήπως αυτά τα φαινόμενα οξυνθούν ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας; Μήπως γίνουμε μάρτυρες ανάλογων άσχημων καταστάσεων;

Απ.: Το να αντιπαρατίθενται οι πολιτικές δυνάμεις είναι θεμιτό, είναι λογικό και χρήσιμο στη Δημοκρατία. Το να χρησιμοποιούνται μέθοδοι σαν και αυτές που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό, νομίζω ότι πληγώνει όλες τις παρατάξεις. Κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος και κάποιοι θα πρέπει να ξανασκεφτούν τις μεθόδους που χρησιμοποιούν. Το να υιοθετείς άκριτα την οποιαδήποτε καταγγελία και να την κάνεις πολιτικό όπλο κάνει κακό και στον ίδιο που χρησιμοποιεί αυτές τις μεθόδους. Υπάρχουν φωνές στην αντιπολίτευση που ακόμα έχουν τη λογική. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να αναφέρω τον Μανώλη τον Γλέζο, ο οποίος, μετά την τελευταία άθλια παρέμβαση που έκαναν οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές κατά συναδέλφων τους ανεξάρτητων βουλευτών, τοποθετήθηκε δημόσια και είπε ότι αυτά δεν ταιριάζουν στη λογική της Αριστεράς και παρότρυνε το κόμμα του να μη τους βάλει στις λίστες για υποψήφιους βουλευτές, όποτε γίνουν οι εκλογές. Βέβαια, το ποιοι θα είναι υποψήφιοι στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ είναι θέμα του προέδρου τους, των οργάνων τους, δεν μας αφορά, όμως θέλω να συγχαρώ τον Μανώλη τον Γλέζο για την τοποθέτησή του αυτή.

Σχετικές ειδήσεις