ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς

Σαμαράς: Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς
Η κυβέρνηση δεν θέλει τη συναίνεση που προτείναμε, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ...

Επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου ζήτησε εκ νέου ο Αντώνης Σαμαράς, μετά το σημερινό Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, που οδήγησε σε ναυάγιο.

«Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι είναι πρόθυμος να ενσωματώσει στο κυβερνητικό Σχέδιο μέρος από τις προτάσεις του Σχεδίου μας, χωρίς, όμως, το πιο σημαντικό, που είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών», τόνισε, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες του newsbomb, που ήθελαν την συζήτηση να μην καρποφορεί σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός δεν υποχωρούσε στη φορολογική του πολιτική.

«Η κυβέρνηση, δυστυχώς, δεν έχει διάθεση για συναίνεση σε επαναδιαπραγμάτευση. Άλλωστε, δεν είχε διαπραγματευθεί το Μνημόνιο ούτε στην αρχή. Ο κ. Παπανδρέου, μας είπε ότι συζητά το φορολογικό, μόνον… αν πειστεί η Τρόικα! Του απάντησα ότι πρέπει να συμφωνήσουμε μεταξύ μας πρώτα. Κι ύστερα να πάμε να διαπραγματευθούμε με την Τρόικα!», σημείωσε ‘μαρτυρώντας’ μια μεταξύ τους στιχομυθία.

Σύμφωνα με το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε σήμερα από την πρώτη στιγμή πως θα προχωρήσει με ή χωρίς συναίνεση ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν έθεσε θέμα εκλογών, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος θα κριθεί το 2013.

Πληροφορίες του newsbomb αναφέρουν πως ο κύριος Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τους αρχηγούς για την πορεία της οικονομίας χωρίς να προσθέσει καμία πληροφορία, σε όσα μερικά 24ωρα πριν είχε παραθέσει, στις κατιδίαν επαφές του στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός. Ο αρχηγός της ΝΔ, τόνισε από την πλευρά του ότι συναίνεση μπορεί να υπάρξει μόνο στην Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με βασικό κορμό το Ζάππειο2 .

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Ο Παπανδρέου κυβερνά με σύμμαχο το φόβο

Παπαρήγα: Ασκείται τρομοκρατία στον Ελληνικό λαό

Καρατζαφέρης: «Έβαλαν την καρέκλα πάνω από τη χώρα»