ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί πρέπει να ψηφίσω τον Νίκο Νικολόπουλο στις εκλογές

Γιατί πρέπει να ψηφίσω τον Νίκο Νικολόπουλο στις εκλογές

Μπορεί η Βουλή που διαλύθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη, μετά την ανεπιτυχή εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, να θεωρείται από πολλούς – και όχι άδικα - από τις χειρότερες που πέρασαν από τον τόπο, ωστόσο υπήρξαν και κάποιες μονάδες που διεσώθησαν, ξεχωρίζοντας για το ήθος, τη μαχητικότητά τους και την τήρηση του όρκου που έδωσαν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος ανέλαβε υφυπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, που ορκίστηκε στις 21 Ιουνίου 2012. Λίγες μόλις μέρες αργότερα, στις 9 Ιουλίου 2012, ο Νίκος Νικολόπουλος επέδειξε ήθος, αξιοπρέπεια και το σημαντικότερο: ακολουθία δηλώσεων και πράξεων.

Συνειδητοποιώντας ότι όλα όσα έλεγε ο Σαμαράς προεκλογικά ήταν ψηφοθηρικές φανφάρες παραιτήθηκε, όντας ο μόνος πολιτικός τα τελευταία χρόνια που αποφάσισε να θυσιάσει την υπουργική καρέκλα και να μην προδώσει τα πιστεύω του.

«Εμφανές το στρατηγικό αδιέξοδο. Η σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης "όνειρο ήταν", τη λησμονήσαμε. Ο λαός ξεπνεομένος τι να περιμένει; Την τροϊκανή επιείκεια ή την τιμωρία;», έγραψε λίγες ημέρες αργότερα στο Twitter, προκαλώντας ουσιαστικά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μιας ΝΔ στην οποία δεν είχε θέση.

Στις 23 Μαΐου 2013 ίδρυσε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, ενώ αρκετά καιρό μετά, στις 7 Οκτωβρίου 2014, εντάχθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Όλο αυτό το διάστημα ο κ. Νικολόπουλος ήταν από τους πιο ενεργούς πολικούς του ελληνικού Κοινοβουλίου, μη διστάζοντας να «αγγίξει» θέματα που αποτελούσαν ταμπού για τα κυβερνητικά στελέχη, βάλλοντας εναντίον καναλαρχών, εργολάβων και εφοπλιστών, των αγαπημένων «φίλων» δηλαδή της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεται κανείς ότι η «φωνή» του Νίκου Νικολόπουλο πρέπει να υπάρχει και στη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Κι αν κάποιος εξακολουθεί να έχει τις αμφιβολίες του, θυμίζουμε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος τα τελευταία χρόνια:

- Ήταν από τους ελάχιστους βουλευτές που τόλμησαν να φέρουν στη Βουλή τις αποκαλύψεις του Newsbomb.gr για το σκάνδαλο της δεκαετίας με τη... δωρεά, μέσω πλειστηριασμού, του «Ερρίκος Ντυνάν» σε εταιρία συμφερόντων της Τράπεζας Πειραιώς, καταθέτοντας ερώτηση προς τον Αντώνη Σαμαρά, τον Μάκη Βορίδη και τον Γκίκα Χαρδούβελη.

- Ζήτησε επανειλημμένως από τους υπουργούς Οικονομικών στοιχεία για τους όρους δανεισμού της χώρας, ζητώντας ταυτόχρονα να καταθέσουν στην Βουλή το πλήρες «σώμα» των υπογεγραμμένων δανειακών συμβάσεων.

- Ήταν ο μόνος που μίλησε για ολική διαγραφή χρεών κάθε πτωχού.

- Κατέθεσε, μαζί με τους ΑΝΕΛ, τροπολογία που προβλέπει την πλήρη αποζημίωση των μικροομολογιούχων.

- Είχε το θάρρος να μιλήσει για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα δάνεια, που παραδίδαν ομήρους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στους τραπεζίτες,

- Μίλησε ξανά και ξανά για τα «εγκλήματα» του Ανδρέα Γεωργίου, της ΕΛΣΤΑΤ, κατά του Δημοσίου, κατά της χώρας μας, κατά του Ελληνικού λαού: παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και ψευδείς βεβαιώσεις στοιχείων του Δημοσίου ελλείμματος από το 2009 μέχρι και σήμερα.

- Κατήγγειλε με στοιχεία τις μεθοδεύσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τα «θαλασσοδάνειά» τους.

- Έφερε στις επιφάνεια δεκάδες σκανδαλώδεις συμβάσεις που αποδεικνύουν ότι το... πάρτι των «εθνικών εργολάβων» στα δημόσια έργα συνεχιζόταν, ενώ η συγκυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου εξαθλίωνε τον ελληνικό λαό.

Πιστός στις αρχές του και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες του και την πατρίδα, ο Νίκος Νικολόπουλος αξίζει και με το παραπάνω μια θέση στη νέα Βουλή της Ελλάδας.

Σχετικές ειδήσεις