ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έλληνες ποντάρουν στην καταστροφή της χώρας»

«Έλληνες ποντάρουν στην καταστροφή της χώρας»
Τον κώδωνα του κινδύνου η Ελλάδα να βυθιστεί στην ακυβερνησία ενόψει κρίσιμων εξελίξεων, κρούει ο Θόδωρος Πάγκαλος

Τον κώδωνα του κινδύνου η Ελλάδα να βυθιστεί στην ακυβερνησία ενόψει κρίσιμων εξελίξεων, κρούει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος.

Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής καλεί τη ΝΔ να ψηφίσει εδώ και τώρα μαζί με το ΠΑΣΟΚ νέο εκλογικό νόμο που θα οδηγεί σε ισχυρή κυβέρνηση.

«Με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο, θα πάμε σε ακυβερνησία που σημαίνει πως την επομένη των εκλογών η χώρα δεν θα καταβάλει μισθούς και συντάξεις», σημειώνει ο κ. Πάγκαλος. «Η χώρα θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καλεί τον Αντώνη Σαμαρά, «αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση να το πει και από το βήμα της Βουλής και θα πάρει την απάντηση που προστάζουν οι καιροί».

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί εισόδου τεχνοκρατών στην κυβέρνηση, εμφανίζεται αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας πως «η άσκηση της εξουσίας δεν μπορεί να αφεθεί σε πρόσωπα ή θεσμούς που δεν έχουν άμεση λαϊκή νομιμοποίηση.»

Σχετικά με τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις εξαπολύει πυρά εναντίον όλων όσοι προτάσσουν σενάρια για επιστροφή στη δραχμή. «Κάτι τέτοιο θα μας πήγαινε στο χειμώνα του 41», λέει χαρακτηριστικά ενώ αποκαλεί «μαυραγορίτες που θα πλουτίσουν» όσους διακινούν τα εν λόγω σενάρια.

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά του κ. Πάγκαλου σε «Έλληνες που έχουν ποντάρει τα λεφτά τους στην καταστροφή της χώρας.» Ο αντιπρόεδρος κληθείς να σχολιάσει το κίνημα των «Αγανακτισμένων», τονίζει πως η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του facebook.