ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαντάς: Επαναφορά στην πολιτική διαπραγμάτευση η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ

Μαντάς: Επαναφορά στην πολιτική διαπραγμάτευση η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ

Ως επαναφορά της διαπραγμάτευσης αποκωδικοποιεί τη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ στο Βερολίνο τη Δευτέρα, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ιωαννίνων, Χρ. Μαντάς.

"Εγώ το βλέπω αυτό ως επαναφορά της πολιτικής στη διαπραγμάτευση. Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουνε ότι εδώ δεν πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό ή τεράστια οικονομικά μεγέθη τα οποία παίζουν τον κρίσιμο ρόλο στο επίπεδο της Ευρώπης. Εδώ νομίζω ότι πρόκειται για μια πολιτική κατά βάση αντιπαράθεση ανάμεσα αν θέλετε σε δυο γραμμές, σε δυο σχέδια, όπου το δικό μας σχέδιο λέει ότι με αυτό τον τρόπο ούτε η χώρα ούτε η Ευρώπη μπορεί να προχωρήσει, με την σκληρή λιτότητα, με την ανατροφοδοτούμενη κρίση και το άλλο λέει ότι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε, ο δρόμος του καλού μαθητή, ο οποίος υποτάσσεται σε μια τέτοια διαδικασία", είπε το πρωί στο "MEGA" ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων, Χρ. Μαντάς πρόσθεσε ότι σε αυτό το πράγμα κανείς αναρωτιέται μπορεί να υπάρξει κοινός τόπος; Είναι ένα θέμα, είναι ένα θέμα συσχετισμών, είναι ένα θέμα επιχειρημάτων, αλλά σε τελευταία ανάλυση είναι και το εάν η Ευρώπη θέλει να διακινδυνεύσει και την ίδια την προοπτική της, αν θέλει να βρεθεί πολύ γρήγορα στους κόλπους της με ηγεσίες ακροδεξιών κομμάτων στο επίπεδο της ΕΕ.

Σχετικές ειδήσεις