ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εβδομάδα Μεσοπρόθεσμου και όποιος αντέξει!

Εβδομάδα Μεσοπρόθεσμου και όποιος αντέξει!
Εβδομάδα μεσοπρόθεσμου ξεκινά από σήμερα με το κυβερνητικό επιτελείο να επιδίδεται σε μπαράζ συσκέψεων...

Εβδομάδα μεσοπρόθεσμου ξεκινά από σήμερα με το κυβερνητικό επιτελείο να επιδίδεται σε μπαράζ συσκέψεων, μήπως και καταφέρει να κάμψει τις πάσης φύσεως αντιδράσεις για το νέο πακέτο μέτρων.

Σήμερα στις 14:00 συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο.

Αύριο, Τρίτη θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Το δύσκολο έργο αποφόρτισης του αρνητικού κλίματος και κατευνασμού των βουλευτών, μετά και την επιστολή των 16 προς τον πρωθυπουργό, θα αναλάβουν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μαζί με τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, Εργασίας Λούκα Κατσέλη, Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οι τέσσερις υπουργοί θα κληθούν να εξηγήσουν στους βουλευτές τη φιλοσοφία του Μεσοπρόθεσμου, και ειδικότερα το σκέλος των αποκρατικοποιήσεων, για τις οποίες οι 16 βουλευτές έχουν θέσει σοβαρά ζητήματα, όπως το να εξαιρεθεί από το πρόγραμμα η ΔΕΗ.

Σε θέση μάχης έχουν μπει και τα συνδικάτα με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να έχουν ήδη προκηρύξει πανελλαδική απεργία για τις 15 Ιουνίου.