ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαϊτάνη - Σταμούλη: Προσοχή στις σχέσεις της Χ.Α. με βαθύ κράτος και επιχειρηματίες

Γαϊτάνη - Σταμούλη: Προσοχή στις σχέσεις της Χ.Α. με βαθύ κράτος και επιχειρηματίες

Στην επιτακτική ανάγκη αλλαγής του χώρου διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκαν οι δικηγόροι και παρατηρητές, ενώ ο δήμαρχος Κορυδαλλού δήλωσε ότι οι δημότες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους για όσο καιρό διεξάγεται η δίκη στην πόλη τους.

Οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Γαϊτάνη και Α. Σταμούλη δήλωσαν ότι είναι σημαντικό να αποδειχθεί η σχέση της Χ.Α. με το βαθύ κράτος και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Ακολουθούν οι δηλώσεις:

"Αναδείχθηκε η ακαταλληλότητα της αίθουσας και της περιοχής για τη διεξαγωγή της δίκης, στην οποία δεν χωράνε ούτε καν οι δικηγόροι. Στις 7 Μαΐου, που θα συνεχιστεί η δίκη, θα ρυθμιστεί το χωροταξικό θέμα" δήλωσαν κατά την έξοδό τους από τη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού οι δικηγόροι Κώστας Παπαδάκης, Παναγιώτης Σαπουτσάκης και Βασίλης Καπερνάρος.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμμάτης τόνισε και αυτός απο τη μεριά του ότι "δεν μπορεί να γίνει υπό αυτές τις συνθήκες η δίκη και γι αυτό η Επιτροπή Αγώνα και όλοι οι δημότες θα είναι εδώ στις 7 Μαίου. Τα σχολεία και οι υπηρεσίες θα παραμεινουν κλειστά την ημέρα εκείνη" είπε. Και επισήμανε με αφορμή την επίθεση που δέχθηκαν μάρτυρες κατηγορίας: "Υπάρχει κίνδυνος παρόμοια περιστατικά να επαναληφθούν αν συνεχιστεί η δίκη στο Κορυδαλλό".

Ο συντονιστής της ΚΕΕΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στη μαζική διαδήλωση των συνδικάτων και των οργανώσεων και τόνισε ότι η δίκη αυτή πρέπει να γίνει στο Εφετείο και όχι στον Κορυδαλλό, χωρίς την παρουσία των ταγμάτων εφόδου και συμπλήρωσε ότι επίθεση δέχθηκε και η οικογένεια Φύσσα.

Την επίθεση σε μάρτυρες κατηγορίας κατήγγειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη και Αφροδίτη Σταμουλή, υπογραμμίζοντας ότι "η Χρυσή Αυγή είναι η ίδια με αυτή που ήταν πριν. Μία συμμορία που εκπροσωπείται απο κόμμα και καθοδηγεί τάγματα εφόδου". Συμπλήρωσαν πως απομένει να αποδειχθεί η σχέση της οργάνωσης με το βαθύ κράτος και τους διαφόρους επιχειρηματίες. Τέλος υποστήριξαν ότι στην κατάμεστη αίθουσα οι θέσεις ήταν πιασμένες απο συγγενείς κατηγορουμένων και όχι θυμάτων και πως αυτή η μεροληψία πρέπει να αντιστραφεί, καθότι συμπαράσταση αξίζουν τα θύματα και όχι οι δράστες.

Ο γραμματέας των ΑΝΕΛ κ. Ι. Μοίρας ανέφερε πως η δίκη πρέπει να διεξαχθεί χωρίς καμια άλλη αναβολή, σε άλλη όμως περιοχή και αίθουσα. "Οι Νεοναζί πρέπει να δώσουν λόγο και να δικαστούν για τα εγκλήματά τους" τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις