ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντάισελμπλουμ: Η μόνη πολιτική προθεσμία για την Ελλάδα είναι τέλος Ιουνίου

Ντάισελμπλουμ: Η μόνη πολιτική προθεσμία για την Ελλάδα είναι τέλος Ιουνίου

Από πολιτικής άποψης, η προθεσμία που έχει δοθεί στην Ελλάδα είναι το τέλος Ιουνίου, ωστόσο τα όποια σοβαρά προβλήματα ρευστότητας μπορεί να θέσουν από μόνα τους, άλλες προθεσμίες, δηλώνει ο επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, στην γαλλική εφημερίδα «Le Monde», επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται συμφωνία Αθήνας-πιστωτών την Δευτέρα, 11 Μαϊου.

«Από πολιτικής άποψης, η μόνη προθεσμία είναι τέλη Ιουνίου όταν λήγει το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης, αλλά θα μπορούσε να υπάρξει (άλλη) προθεσμία αν προκύψουν πολύ σοβαρά προβλήματα ρευστότητας για την Αθήνα» δηλώνει ο Γ. Ντάισελμπλουμ, αποκλείοντας περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους μέχρι την ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος.

Ο επικεφαλής του Eurogroup επανέλαβε ότι δεν θα πρέπει να τρέφουμε ελπίδες για συμφωνία στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Δευτέρα, αλλά τόνισε ότι είναι επείγουσα ανάγκη να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία σύντομα.

Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν είχε δηλώσει ότι οι χώρες της Ευρωζώνης οφείλουν να βρουν μία λύση για την ελληνική κρίση χρέους, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην νομισματική ένωση και ότι κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα θα πρέπει να σημειωθεί πρόοδος προς την κατεύθυνση εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης με τους πιστωτές.

Σχετικές ειδήσεις