ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: «Μία τίμια συμφωνία ρεαλιστικότερη επιλογή από το δημοψήφισμα»

Κατρούγκαλος: «Μία τίμια συμφωνία ρεαλιστικότερη επιλογή από το δημοψήφισμα»

Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, αν και, όπως σημείωσε, θεωρεί «ρεαλιστικότερη επιλογή μία τίμια συμφωνία εντός των ορίων της λαϊκής εντολής που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Εμείς κάναμε τις απαραίτητες υποχωρήσεις για να καταλήξουμε σε συμφωνία» υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι «κανείς δεν θέλει Grexit». «Υπάρχουν, όμως, κάποιοι στην άλλη πλευρά του γηπέδου που δεν θέλουν να επιτύχουμε, γιατί δεν θέλουν να αποδειχθεί ότι υπάρχει εναλλακτική οικονομική πολιτική στο πρόβλημα της λιτότητας» πρόσθεσε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Μας θέλουν εντός ευρώ, ταπεινωμένους, ζωντανούς - νεκρούς μέσα στο ευρώ, ώστε να αποδείξουν ότι η Αριστερά δεν μπορεί να έχει λόγο στα πράγματα της Ευρώπης» εκτίμησε ο υπουργός και επεσήμανε ότι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση θέτει κόκκινες γραμμές είναι επειδή κάποια μέτρα δεν βοηθούν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και «όχι από πολιτικό εγωισμό».

Ακόμη, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι «η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των δανειστών» και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο υποχώρησης.

Σχετικές ειδήσεις