ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρυφές συναντήσεις Μάνου με Παπακωνσταντίνου

Κρυφές συναντήσεις Μάνου με Παπακωνσταντίνου
Ο Στέφανος Μάνος με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου πιθανώς να γνωρίζονται από καιρό...

Ο Στέφανος Μάνος με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου πιθανώς να γνωρίζονται από καιρό. Ο δεύτερος ήταν ανιψιός του υπουργού εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας επί εποχής Μητσοτάκη, όταν ο Μάνος ήταν εξέχων στέλεχος της αλήστου μνήμης κυβέρνησης.

Εκτιμώνται ή όχι από τότε οι δύο άνδρες τον τελευταίο καιρό βρίσκονται συχνά και μάλιστα συζητάνε για την κατάσταση στην ελληνική οικονομία. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δείχνει να εκτιμά τις απόψεις του Στέφανου Μάνου και τις προτάσεις σωτηρίας που δείνει για να βγει η Ελλάδα από την διαρκή ύφεση. Άλλωστε οι κατακριτέες κατά το παρελθόν από πολλούς εκτιμήσεις του Στέφανου Μάνου για την οικονομία, σήμερα εφαρμόζονται και με το παραπάνω.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Από τη μια ο Μάνος, μπορεί να μην έχει ερείσματα στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο διατηρεί τις γνωριμίες του στο περιβάλλον του πρωθυπουργού από το 2004 που είχε εκλεγεί υπουργός Επικρατείας. Από την άλλη πλευρά ο Παπακωνσταντίνου έσπευσε να εντάξει στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα την συνθήκη περί εργασιακής εφεδρείας. Την πρόταση αυτή την είχε υποβάλλει πολύ πριν από τον Αντώνη Σαμαρά ο Στέφανος Μάνος και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου την έκανε αναπόσπαστο κομμάτι του Μεσοπρόθεσμου.

Σε πολλούς γνωρίζοντες όταν άκουσαν τον πρωθυπουργό να μιλάει στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης για προσωπικότητες ανεξαρτήτου κομματικής προέλευσης, αμέσως πήγε το μυαλό τους σε επιλογές τύπου Μάνου. Ο πρώην υπουργός μπορεί να βρίσκεται χρόνια εκτός ενεργούς πολιτικής δραστηριότητας, ωστόσο ποτέ δεν έχει «χαθεί» από την – καλώς εννοούμενη - πιάτσα.

Μήπως ο Μάνος είναι η έκπληξη του Παπανδρέου στον ανασχηματισμό;