ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Το παλεύουμε, θα κερδίσουμε»!

Τσίπρας: «Το παλεύουμε, θα κερδίσουμε»!

Αισιόδοξος, ότι τη Δευτέρα το βράδυ θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους και ότι η συμφωνία αυτή θα είναι επωφελής για την Ελλάδα, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας αργά το βράδυ της Παρασκευής (19.06) όταν συζήτησε με συνεργάτες του οι οποίοι τον συνόδευαν στην επίσκεψή του στη Ρωσία.

Τι είπε ο πρωθυπουργός στους συνεργάτες του

«Το παλεύουμε, θα κερδίσουμε», τόνισε, έχοντας πριν μιλήσει με στενούς συνεργάτες του στην Αθήνα.

Είχαν προηγηθεί συζητήσεις και με άλλους παράγοντες και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είχε μεταφερθεί στον Αλ. Τσίπρα το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός θα έχει συνομιλία και με τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιούνκερ.

Μια συνομιλία εκ των πραγμάτων πάρα πολύ σημαντική.

Οι πληροφορίες μας επιμένουν, ότι ο κ. Γιούνκερ θα προτείνει στον Έλληνα πρωθυπουργό ένα «πακέτο» το οποίο θα μπορεί να είναι κατ’ αρχήν αποδεκτό.

Θα περιλαμβάνει αναφορά στη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, κάτι που θα αποτελεί μια κατ’ αρχήν νίκη για τον Αλ. Τσίπρα.

Κατά τις πληροφορίες μας αναφορά πιο «προωθημένη» απ’ αυτήν που δόθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση, το Νοέμβρη του 2012, ενώ ένα άλλο θετικό θα είναι η αποδοχή πολύ μικρότερων πρωτογενών πλεονασμάτων, σε σύγκριση με το ποσοστό (3.5%) που είχε συμφωνήσει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Επίσης δεν θα περιλαμβάνει μείωση μισθών και συντάξεων.

Απ’ την άλλη, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, δεν θα προτείνεται μια μόνιμη συμφωνία, αλλά προσωρινή, μια παράταση της δανειακής σύμβασης για 6 ή 9 μήνες, με διασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας μας για το διάστημα αυτό.

Ο πρωθυπουργός είναι και παραμένει αισιόδοξος για ένα «πακέτο» που θα είναι πολύ κοντά στην επιδίωξή του για ένα «έντιμο συμβιβασμό».

Απ’ την άλλη, κατά τις πληροφορίες μας, ο Αλ. Τσίπρας είναι οργισμένος απ’ τη δραστηριότητα της λεγόμενης «τρόικας εσωτερικού», που –όπως τόνισε στους συνομιλητές του- επιχειρεί να τορπιλίσει το κλίμα και να αποτρέψει την όποια συμφωνία.

Έκανε ειδική αναφορά συγκεκριμένα:

- Σε συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο της Πέμπτης, που –όπως υπογράμμισε- ενισχύει το κλίμα τρομοκράτησης του λαού, σε συνδυασμό με την τρομολαγνεία που εξέπεμψαν και χτες όλα τα συστημικά κανάλια.
- Στη στάση της Ν.Δ., του Ποταμιού και ορισμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που αντί σε αυτή την κρίσιμη ώρα να σταθούν στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης, στέκονται στο πλευρό των δανειστών, κατηγορούν την κυβέρνηση για αδιαλλαξία (!) και γενικά παίζουν το παιχνίδι της αποσταθεροποίησης! «Αλλά δεν θα τους περάσει», τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις