ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι βουλευτές που τα «είπαν» στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Οι βουλευτές που τα «είπαν» στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
Υπήρξαν βουλευτές που «ξεσπάθωσαν» κατά της κυβερνητικής πολιτικής ή άλλοι που...

Υπήρξαν βουλευτές που «ξεσπάθωσαν» κατά της κυβερνητικής πολιτικής ή άλλοι που στάθηκαν κριτικά απέναντι στη στάση που τηρεί ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που ολοκληρώθηκε μετά τις 10 το βράδυ της Πέμπτης.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας και Αρκαδίας Παναγιώτη Κουρουπλή και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, αντίστοιχα, οι οποίοι είπαν, μεταξύ άλλων, στις ομιλίες τους:

Παναγιώτης Κουρουμπλής : « Κινδυνεύουμε να γίνουμε η χλεύη της κοινωνίας. Ο ελληνικός λαός κατανοεί τις δυσκολίες της κυβέρνησης, αλλά δεν κατανοεί την αδικία. Αποτύχαμε να εμπεδώσουμε το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Μέσα από την κυβέρνηση γεννιούνται τα προβλήματα. Ο βουλευτής θα σας πει τι συμβαίνει μέσα στην κοινωνία. Επικρίνει την συνολική πολιτική του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε παρά φύσιν πολιτικές λειτουργίες, χθες το πολύ-πολύ να κινούμασταν σε επίπεδο συνεννόησης».

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : «Να απαντήσει ο Παπανδρέου αν υπάρχει σχέδιο αποδόμησης του. Την εθνική συνεννόηση την θέλουμε ή την επιβάλλουν κάποια κέντρα; Ο κόσμος θέλει την αλήθεια. Οι βουλευτές ψήφισαν σκληρά μέτρα αλλά θέλουν να είναι αποτελεσματικά. Να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο, αλλά να μην γίνουν οι βουλευτές από εκλεκτοί του λαού, εκλεκτοί του αρχηγού».