ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Θέλουμε μία βιώσιμη λύση, μία οριστική έξοδο από την κρίση (vid)

Τσίπρας: Θέλουμε μία βιώσιμη λύση, μία οριστική έξοδο από την κρίση (vid)

Μπαράζ επαφών Τσίπρα με Παυλόπουλο, Θεοδωράκη και Γεννηματά

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός, άρτι αφιχθείς από τις Βρυξέλλες.

«Η κυβέρνηση κινείται στο πλαίσιο της εθνικής γραμμής που χαράχτηκε στη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την κατάθεση της επίσημης πρότασης στον ESM. «Αύριο θα καταθέσουμε ανοιχτά τις προτάσεις μας για να φτάσουμε στον έντιμο συμβιβασμό. Προϋπόθεση για εμάς αποτελούν οι δεσμεύσεις για χρηματοδότηση και απομείωση τους χρέους», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις για να φθάσουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό. «Θέλουμε μία βιώσιμη λύση, μία οριστική έξοδο από την κρίση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Είμαι διαθέσιμος για διαρκή ενημέρωση. Η συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις είναι βασική για να πετύχουμε», κατάληξε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε τρία γεγονότα που συνέβησαν σήμερα: Στη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην παραίνεση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ότι θα πρέπει να είναι η αδιατάρακτη παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, γιατί διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες και στην τοποθέτηση του Γάλλου πρωθυπουργού ότι η σημερινή πρόταση της Ελλάδος είναι ισορροπημένη.

Θεοδωράκης: Είναι σημαντικό να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα βρεθεί τελικά λύση στο ελληνικό ζήτημα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ποταμιού μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό την βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το Ποτάμι», είπε ο κ. Θεοδωράκης και επανέλαβε την ανάγκη να παραμείνει η χώρα στην καρδιά της ευρωζώνης.

«Υπάρχουν διαφορές, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Είναι σημαντικό ότι όσα αποφασίσαμε στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπηρετούνται από την κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

«Πρέπει να πείσουμε ορισμένους συντηρητικούς κύκλους στην Ευρώπη, ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη», πρόσθεσε γνωστοποιώντας ότι αύριο Πέμπτη θα υπάρξει νέα ανταλλαγή απόψεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε, για τον ίδιο λόγο, τηλεφωνική επικοινωνία, τόσο με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, όσο και με το γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σχετικές ειδήσεις