ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Χαϊκάλης: Ελπίζω να δροσίσω την καυτή πατάτα που πήρα στα χέρια μου

Π. Χαϊκάλης: Ελπίζω να δροσίσω την καυτή πατάτα που πήρα στα χέρια μου

Σε δηλώσεις που έκανε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υφυπουργός για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Παύλος Χαϊκάλης τόνισε την ανάγκη που έχει η χώρα γιαηρεμία, σταθερότητα και στην οικονομία και στις εργασιακές σχέσεις και παντού, για να μπορέσουμε να απεγκλωβιστούμε από το αδιέξοδο».

Παράλληλα, ο κ. Χαϊκάλης εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην ψηφοφορία της Τετάρτης (22/7), ενώ μεταξύ άλλων είπε ότι η ομάδα των ΑΝΕΛ είναι συμπαγής «γιατί έχουμε δει πραγματικά την κατάσταση που περνά η χώρα και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε διαφορετικά».

Ανέφερε, δε, ότι ο πρωθυπουργός τούς ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο που αναλαμβάνει, προσθέτοντας ότι έχει σχέση με το αντικείμενο της θέσης που ανέλαβε, υπενθυμίζοντας ότι επί τρία χρόνια ήταν τομεάρχης των ΑΝΕΛ επί αυτών των θεμάτων.

«Όταν τους έκανα μέσα απ' τη δουλειά μου να γελούν, τουλάχιστον στο τέλος κάτι καλό τους έμεινε. Αυτό θα προσπαθήσω τουλάχιστον να συνεχίσω να το κάνω», ανέφερε ακόμα ο νέος υφυπουργός Εργασίας για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και συμπλήρωσε λίγο πριν την ορκωμοσία του:

«Είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη αυτή η οποία αναλαμβάνω. Έχω μεγάλη επίγνωση του τι αναλαμβάνω, είναι μια πολύ καυτή πατάτα που πρέπει να την πάρω με πολλή αγάπη και αν είναι δυνατόν να τη δροσίσω κιόλας».

«Το μεγάλο ζήτημα είναι το στοίχημα που έχει βάλει η Ελλάδα για την επιβίωσή της και για την ευρωπαϊκή της πορεία», συνέχισε ο κ. Χαϊκάλης.

«Δέχομαι όλες τις κατηγορίες και ξέρω τι συμβαίνει», υπογράμμισε απαντώντας εμμέσως στην κριτική που δέχεται τις τελευταίες ώρες ότι ένας κωμικός ηθοποιός χωρίς σχετικές γνώσεις είναι δύσκολο να αντιμετωπίσει το δυσεπίλυτο πρόβλημα του ασφαλιστικού.

«Έχω μάθει από πίεση, έχω 35 χρόνια ένσημα, ξέρω τι σημαίνει ανεργία, έχω πεινάσει, ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να ελπίζουν 10 εκατ. Έλληνες πάνω σου για τις συντάξεις και την ασφάλιση», κατέληξε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας πως ξαφνιάστηκε με την ανάθεση της θέσης, ενώ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και τον κ. Καμμένο για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν.

Σχετικές ειδήσεις