ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ παρά το νέο μνημόνιο

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ παρά το νέο μνημόνιο

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Τσίπρας, πληρώνουν το... μάρμαρο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Σταθερό προβάδισμα έναντι της ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για την εφημερίδα “Παραπολιτικά”.

Παράλληλα, ο Αλ.Τσίπρας παρά το γεγονός ότι έφερε και υπέγραψε το 3ο Μνημόνιο με τα βάρβαρα μέτρα, συγκεντρώνει τη θετική γνώμη των πολιτών.

Συντριπτικό ποσοστό, 8 στους 10 Ελληνες, θέλουν την χώρα εντός ευρωζώνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σταθερά και με μεγάλο προβάδισμα της τάξης του 15,8% έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο ο άλλος κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝΕΛ μένουν εκτός Βουλής. Το Ποτάμι εμφανίζεται τρίτο κόμμα, ενώ περνά τον πήχη του 3% και μπαίνει στη Βουλή το κόμμα των Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Αναλυτικά:

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 33,6%. Ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 17,8%. Τρίτο κόμμα με αυξημένα ποσοστά το Ποτάμι με 6,1%. Τέταρτη έρχεται η Χρυσή Αυγή με 5,3% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,2% και το ΠΑΣΟΚ με 3,6%. Ωστόσο την έκπληξη κάνει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη που λαμβάνει ποσοστό 3,3%. Εκτός Βουλής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν 2,8%, το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου συρρικνούται στο 1,3% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει 1,1%.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 61% θετικές γνώμες, αν και έχουν αυξηθεί όσοι είχαν αρνητική για το πρόσωπό του.

Σχετικές ειδήσεις