ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου-Σαμαρά

Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου-Σαμαρά
O κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για τη συνεδρίαση του Eurogroup...

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

O κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις συζητήσεις και τις επαφές που είχε στο Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Eurogroup.

Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομικών και ο κ. Σαμαράς του δήλωσε ότι είναι κατανοητή εκ μέρους του η ανάγκη τήρησης του χρονοδιαγράμματος που συμφωνήθηκε στο Eurogroup, σε σχέση με την ψήφιση των δύο νόμων έως τις 30 Ιουνίου, ανεξάρτητα από τη θέση που θα διατυπώσει η αξιωματική αντιπολίτευση επί της ουσίας των ρυθμίσεων.

Απαντώντας, εξάλλου, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το εάν η αναφορά στην εθνική ενότητα που υπάρχει στο ανακοινωθέν του Eurogroup, σημαίνει ότι προϋπόθεση για την περαιτέρω εξέλιξη των διαδικασιών είναι η θετική ψήφος της αντιπολίτευσης στο Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι προφανώς δεν έχει τεθεί ως προϋπόθεση η θετική ψήφος της αντιπολίτευσης, αν και αυτό θα ήταν το επιθυμητό για την κυβέρνηση.

Η αναφορά στην εθνική ενότητα, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών, είναι αναφορά στην ανάγκη να υπάρχει κλίμα και ατμόσφαιρα ενότητας και υπευθυνότητας.

Πέρα από την ενημέρωση πάντως για όσα έλαβαν χώρα στο Λουξεμβούργο, ο υπουργός Οικονομικών έχει αναλάβει προσωπικά την αντιματώπιση του καθημερινού σφυροκοπήματος που δέχεται η κυβέρνηση από τη ΝΔ και τον πρόδερό της ο οποίος είναι και τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος.ην αντιμετώπιση.

Δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ημερών να υπάρξει συνάντηση του κ. Βενιζέλου με το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ, μια συνάντηση που βρίσκεται σε εκκρεμότητα από την εποχή του προηγούμενου υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου.