Στη Λήμνο ο Γ. Κασαπίδης

Στην Λήμνο περιόδευσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ...

1'

Στην Λήμνο περιόδευσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κασαπίδης. Ο βουλευτής Κοζάνης συνοδευόμενος από το βουλευτή Λέσβου Σπύρο Γαληνό, δήλωσε:

«Ο ρόλος της αγροτικής παραγωγής και η σπουδαιότητά της στην τοπική ανάπτυξη είναι εμφανή σε νησιά όπως η Λήμνος που δεν έχουν μέχρι σήμερα ανεπτυγμένο το μαζικό τουρισμό.

Πιστοποιημένα προϊόντα, όπως το καλαθάκι της Λήμνου, τα κρασιά της Λήμνου, τα δημητριακά και άλλα αγαθά του πρωτογενή τομέα, είναι πραγματικές ατμομηχανές της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και συνοχής στο ακριτικό αυτό νησί της πατρίδας μας.

Χρόνια προβλήματα όμως που σχετίζονται με τις υποδομές διαχείρισης του νερού, την ανεξέλεγκτη και παράνομη αλιεία, την πίεση της γεωργικής γης από άλλες χρήσεις, φανερώνουν την έλλειψη κεντρικού στρατηγικού σχεδιασμού, τόσο για τη Λήμνο, όσο και για την υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα.

Επιπλέον, τα φαινόμενα του υπερπληθυσμού των αγριοκούνελων και των ελαφιών αλλά και η απαξίωση του πελληνιακού σχολικού ταμείου αποτυπώνουν, με ξεκάθαρο τρόπο, την αναποτελεσματικότητα και την έλλειψη ουσιαστικών παρεμβάσεων για το νησί.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή