ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική Μπεγλίτη στις δηλώσεις Πάγκαλου περί «τανκς»

Κριτική Μπεγλίτη στις δηλώσεις Πάγκαλου περί «τανκς»
Επικριτικός ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτης...

Επικριτικός ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτης, αναφερόμενος στη δήλωση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου σε ισπανική εφημερίδα ότι «αν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο και γυρίσουμε στη δραχμή, θα επικρατήσει αναρχία στη χώρα και αναγκαστικά ο στρατός θα βγάλει τα τάνκς στους δρόμους».

«Οι ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν καμία σχέση με την εσωτερική ασφάλεια, έχουν σχέση με την εξωτερική ασφάλεια. Οφείλουμε όλοι να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με το ρόλο των ενόπλων δυνάμεων και να μην εξοικειώνουμε την κοινωνία σε ρόλους διαφορετικούς από αυτούς που έχει τάξει το Σύνταγμα» τόνισε ο Π. Μπεγλίτης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους συναδέλφους από κάθε κόμμα να μην εμπλέκουν με δήλωση οποιασδήποτε μορφής το στράτευμα στην εσωτερική και κοινωνική ζωή.
Δεν χρειαζόμαστε καμία υπερβολή οι ευθύνες μας οι ίδιες μας οδηγούν στην υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να δώσουν θετική ψήφο στο Μεσοπρόθεσμο και στον εφαρμοστικό νόμο, προειδοποιώντας με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα.

«Πιστεύω ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές θα κάνουν το εθνικό τους χρέος, την εθνική τους ευθύνη, είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα, διαφορετικά η επόμενη μέρα θα είναι πολύ πιο επώδυνη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.


Πάντως, υπογράμμισε ότι το πρώτο Μνημόνιο έπρεπε να έχει ψηφιστεί από 180 βουλευτές.

Ο Π. Μπεγλίτης εξήγγειλε αλλαγές στο χώρο των ενόπλων δυνάμεων ανεξαρτήτως κόστους.