ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν κυβερνιέται έτσι η Ελλάδα

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν κυβερνιέται έτσι η Ελλάδα

Αιχμηρή απάντηση στον πρωθυπουργό έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα που είχε κάνει λόγο για κατάπτυστο νόμο Μητσοτάκη αναφορικά με τους ελεγχόμενους δημοσίους υπαλλήλους.

«Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε “παραθυράκι” που επέτρεψε στους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους να επιστρέψουν στις θέσεις τους, είπε μάλιστα ότι η κυβέρνησή του προσπαθεί με κάθε τρόπο να το κλείσει, μέμφθηκε μάλιστα γι’ αυτό τον κ. Κατρούγκαλο» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ και τόνισε ότι είχε προειδοποιήσει για τα αποτελέσματα αυτής της ρύθμισης.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι πέραν αυτού, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο θεσμό της αυτοδίκαιης αργίας «τον οποίο εφάρμοσα οδηγώντας εκτός Δημοσίου υπαλλήλους που παραπέμπονταν αμετάκλητα για σοβαρά αδικήματα, μίλησε για τον “κατάπτυστο” νόμο Μητσοτάκη», που κάτι που όπως είπε δεν ισχύει γιατί «ο δήθεν "νόμος Μητσοτάκη” ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2012, σε χρόνο δηλαδή που δεν ήμουν υπουργός».

«Ο πρωθυπουργός αιφνιδιάζεται από τους ίδιους τους νόμους που η κυβέρνησή του φέρνει στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός δεν ενημερώνεται για τις θέσεις της Αντιπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τους νόμους. Είναι θλιβερό και πολύ ανησυχητικό» συμπλήρωσε και καταλήγοντας σημείωσε: «Θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους ο κ. Τσίπρας ότι έτσι δεν κυβερνιέται η Ελλάδα».

«Όλοι οι υποψήφιοι είναι φίλοι μου» δήλωσε για τους συνυποψηφίους του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ξεκαθάρισε για τα σενάρια διάσπασης ότι «κανείς δεν πρέπει να συζητάει θέμα διάσπασης. Η ΝΔ ανήκει στον κόσμο της, υπάρχουν στελέχη με σημαντική διαδρομή και ιστορία. Η ΝΔ δεν έχει μετοχολόγιο ούτε βασικό μέτοχο. Έχουμε κοινοβουλευτικό σύστημα που δεν ευνοεί τη δυαρχία» και απάντησε «δεν συμμετέχω σε δείπνα» αναφορικά με τις διεργασίες και τις ζυμώσεις.

Σχετικές ειδήσεις