ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Αθανασιάδης: Γιατί ψήφισα «ΝΑΙ»

Α. Αθανασιάδης: Γιατί ψήφισα «ΝΑΙ»
Θετική ψήφο έδωσε τελικά στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ο «πρώην αντάρτης»...

Συντάκτης: Βασίλης Σκουλαράκος

Θετική ψήφο, έδωσε τελικά στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ο «πρώην αντάρτης» βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης, κάνοντας στροφή 180 μοιρών από τις αρχικές του τοποθετήσεις και κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του έως το παρά πέντε της ψηφοφορίας.

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο Α.Αθανασιάδης μίλησε στο newsbomb.gr και δικαιολόγησε την απόφασή του, λέγοντας : «Έλαβα τις δεσμεύσεις από τον πρωθυπουργό, τον Ευ. Βενιζέλο και τον Απ. Κακλαμάνη ότι το θέμα της ΔΕΗ θα έρθει στη Βουλή προς συζήτηση, όπως επίσης και το θέμα των υδάτινων πόρων».

Ο βουλευτής Κοζάνης τόνισε πως πρόκειται για «γενναίες αποφάσεις από τον υπουργό Οικονομικών και γι’ αυτό περιμένει ριζικές αλλαγές από την κυβέρνηση στο θέμα της ΔΕΗ».

«Δεν αντιδρώ μόνο εγώ στο θέμα, απλά εγώ είχα σηκώσει τη σημαία ψηλά», κατέληξε ο «πρώην αντάρτης» Α.Αθανασιάδης.

Στις συναντήσεις με τον Κοζανίτη βουλευτή ο Ευ. Βενιζέλος κατάφερε να τον πείσει πως η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ δεν θα γίνει μόνο από Μεσοπρόθεσμο και Εφαρμοστικό.

Στην αλλαγή της στάσης του κ. Αθανασιάδη συνέβαλε και ο έμπειρος Απ. Κακλαμάνης, καθώς και ο πρωθυπουργός με τον οποίο είχε συνομιλίες λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου.

Διαβάστε επίσης:Επιτέθηκαν με μπουκάλια στον Α. Αθανασιάδη