ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νεφελούδης: Έχω κι εγώ «κόκκινο» δάνειο – Έχω ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη

Νεφελούδης: Έχω κι εγώ «κόκκινο» δάνειο – Έχω ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη

Σε μια παραδοχή – «βόμβα» πέρασε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος αποκάλυψε, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1, πως κι ο ίδιος έχει «κόκκινο» δάνειο κι ότι έχει ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι είναι σε απόγνωση, όπως χιλιάδες πολίτες που δεν μπορούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους, σημειώνοντας ότι επί τρία χρόνια ήταν άνεργος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νεφελούδης ανέφερε: «Είμαι στο νόμο Κατσέλη και προσπαθώ να δω τι θα κάνω. Δεν είμαστε από "τζάκια". Έχουμε όλα τα προβλήματα που έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Προσπαθούμε με μεγάλη σαφήνεια να διατηρήσουμε τον κόσμο ψύχραιμο, όσο μπορεί να είναι, για να μη βγαίνει από τα παράθυρα κάθε φορά που βγαίνει μια ανακοίνωση. Το ότι είμαι τώρα εδώ και 5 - 6 μήνες γραμματέας του υπουργείου, δεν σημαίνει ότι είμαι ζάμπλουτος, πέρασα 3 χρόνια άνεργος, εδώ και 40 χρόνια δουλεύω συστηματικά, ανελλιπώς, οπότε έχω ό,τι πρόβλημα έχει η ελληνική οικογένεια, περισσότερο ή λιγότερο».

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας σημείωσε πως «μέχρι τις 25 Νοεμβρίου θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο».

Επανέλαβε πως η εγγυημένη σύνταξη θα είναι στα 390 ευρώ και θα είναι συνδεδεμένη με τη ρήτρα ανάπτυξης.

«Δεν ξέρουμε αν θα υπάρχουν επικουρικά ταμεία, δεν έχουμε καταλήξει ακόμη», είπε, ερωτηθείς σχετικά, και σημείωσε πως δεν θα κλείσει κανένα ταμείο, αλλά θα ενσωματωθούν όλα τα ταμεία που αφορούν σε μισθωτούς στο ΙΚΑ.

Σχετικές ειδήσεις