ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις του πρωθυπουργού μετά τη Σοσιαλιστική Διεθνή

Συναντήσεις του πρωθυπουργού μετά τη Σοσιαλιστική Διεθνή
Με τον πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος του Ισραήλ...

Με τον πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος του Ισραήλ Μίκα Χαρίς και τον Ναμπίλ Σάαθ της Φατάχ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Στο επίκεντρο της συνάντηση βρέθηκε το μεσανατολικό και οι εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική. Η παρουσία της Ελλάδας στις εξελίξεις στην περιοχή και το ενδιαφέρον της για την ειρήνευση είναι αδιάλειπτα, ενώ ο κ. Παπανδρέου, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έχει αναλάβει και σχετικές πρωτοβουλίες.

Οι συνομιλητές του πρωθυπουργού έδειξαν ενδιαφέρον για τις προσπάθειες που καταβάλουν οι Έλληνες πολίτες και η κυβέρνηση για την έξοδο από την κρίση, ενώ εξέφρασαν εκτός από την υποστήριξή τους και προθυμία να βοηθήσουν τη χώρα στην προσπάθειά της.

Επίσης ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε, με δύο Λίβυους "αντικαθεστωτικούς", τον Φατχί Μπάγια, υπεύθυνο για τις εξωτερικές υποθέσεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου και τον Ασόρζ Μπούρασεντ, μέλος του ίδιου Συμβουλίου στην πόλη Ντέρνα, συζητώντας για την εν γένει κατάσταση και τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη.
Αργότερα συναντήθηκε με δύο νεαρούς μπλόγκερς, τον Τάρεκ Αμρ, από την Αίγυπτο και την Αμίρα Γιχάουι από την Τυνησία. Οι δύο νέοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την πρόσκληση να παρακολουθήσουν μια συνεδρίαση του Συμβουλίου της Διεθνούς και να μιλήσουν σε στελέχη από όλο τον κόσμο, αλλά και το θαυμασμό τους για την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό της Ελλάδας.