ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπακωνσταντίνου – Μπιρμπίλη: Ψυχρός Πόλεμος!

Παπακωνσταντίνου – Μπιρμπίλη: Ψυχρός Πόλεμος!
Οι σχέσεις τους, υπήρξαν και καλύτερες. Κατά τη διάρκεια της 20άμηνης παραμονής τους...

Οι σχέσεις τους, υπήρξαν και καλύτερες. Κατά τη διάρκεια της 20άμηνης παραμονής τους, κάτω από την ίδια κυβέρνηση, ανέχθηκαν ο ένας τον άλλο, αν και φαινόταν από… χιλιόμετρα ότι οι διαφωνίες τους ήταν πολλές και σε κεφαλαιώδη ζητήματα, όπως αυτά των αυθαιρέτων ή της πώλησης της ΔΕΗ. Τώρα που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πήρε τη θέση της Τίνας Μπιρμπίλη, η σχέση τους μάλλον βρίσκεται στο χειρότερό της σημείο. Δεν θα ήταν υπερβολή, αν μιλούσαμε για ψυχροπολεμικές συνθήκες, αφού κατά την αναγκαστική συνύπαρξή τους, στην παρουσίαση του σχεδίου για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, μόλις και μετά βίας που αντάλλαξαν μια τυπική χειραψία!

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης από τον Ρέντσο Πιάνο, η τέως υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, αν και στην πρώτη σειρά των επίσημων προσκεκλημένων, επέλεξε να καθίσει στη… γωνία και στην ακριβώς αντίθετη πλευρά από τον κ. Παπακωνσταντίνου, το διάδοχό της στο ΥΠΕΚΑ.
Όσο και αν η ίδια προσπαθούσε να κρύψει τη δυσαρέσκειά της, γινόταν πασιφανές ότι ένοιωθε άβολα ως «πρώην». Εντούτοις, η Τίνα Μπιρμπίλη, προτίμησε να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, παρά το γεγονός ότι «έβγαζε μάτι» ο… πάγος που υπήρχε στις σχέσεις των δύο.

Από την άλλη βέβαια, ούτε ο κ. Παπακωνσταντίνου επεδίωξε κάποια προσπάθεια προσέγγισης, θέλοντας ίσως έτσι και εκείνος να διαχωρίσει, επικοινωνιακά και σημειολογικά, τη θέση του με την απελθούσα ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος. Κράτησε τις αποστάσεις και οριοθέτησε ξεκάθαρα τη νέα εποχή για το ΥΠΕΚΑ, την εποχή Παπακωνσταντίνου, αφήνοντας πίσω του την εποχή Μπιρμπίλη, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει…