ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: «Μεγάλος Φιλέλληνας» ο Γιουνκέρ

Βενιζέλος: «Μεγάλος Φιλέλληνας» ο  Γιουνκέρ
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς...

«Μεγάλο Φιλέλληνα», χαρακτήρισε τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στα σχόλια του κ. Γιουνκέρ ότι «η κυριαρχία των Ελλήνων θα μειωθεί δραστικά» απέδωσε τον χαρακτηρισμό του «Φιλέλληνα» στον πρόεδρο του Eurogroup, προσθέτοντας ότι αναμφίβολα θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα και την ευρωζώνη να ξεπεράσουν τα προβλήματα και κυρίως να αποφύγουν τους συστημικούς κινδύνους,

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος σχολιάζοντας την αποστολή εμπειρογνωμόνων από την Ευρώπη στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι δεν θα τοποθετηθούν ξένοι επιθεωρητές στα υπουργεία για να ελέγχουν την πρόοδο της ελληνικής κυβέρνησης, ούτε θα αφαιρεθούν αρμοδιότητες από την ελληνική βουλή, την κυβέρνηση ή τη δημόσια διοίκηση.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητές του ως υπουργός Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος ανέφερε τις αποκρατικοποιήσεις και τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, προαναγγέλλοντας ότι την επόμενη εβδομάδα σκοπεύει να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της είσπραξης των φόρων.

Ο υπουργός Οικονομικών, επίσης, επισήμανε ότι η Ελλάδα σκοπεύει να επιστρέψει στις αγορές το 2014, θεωρώντας ότι η χώρα με τη βοήθεια των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με ανανεωμένη αποφασιστικότητα, θα ανακτήσει το συντομότερο δυνατόν την οικονομική κυριαρχία της.

Όπως σημείωσε, η Ελλάδα θα τα καταφέρει επειδή αυτό είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για τη σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας.

Καταλήγοντας, είπε ότι τα καλά νέα για την ελληνική οικονομία έρχονται από τον τομέα του τουρισμού, καθώς τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα από το υπουργείο Τουρισμού και την Τράπεζα της Ελλάδας είναι «ενθαρρυντικά» και δείχνουν αύξηση των εσόδων κατά 10%.