ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραματική παραδοχή Μουζάλα: «Η Συνθήκη Σένγκεν κινδυνεύει, η Ευρώπη κινδυνεύει, φoβάται. Ανησυχώ»!

Δραματική παραδοχή Μουζάλα: «Η Συνθήκη Σένγκεν κινδυνεύει, η Ευρώπη κινδυνεύει, φoβάται. Ανησυχώ»!

Δεν είναι και τόσο καλό ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιας χώρας που βρίσκεται στο επίκεντρο της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης να δηλώνει πως «ανησυχεί». Όμως, ο Γιάννης Μουζάλας γνωρίζει ότι οι εξελίξεις και το παρασκήνιο των ημερών δεν προδιαθέτoυν για κάτι διαφορετικό…

Κατά την διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΙ, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της Συνόδου για το μεταναστευτικό που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία την Δευτέρα (25/01/2016), ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών «έθεσε το ανιστόρητο θέμα για στρατόπεδο 300-400.000 μεταναστών στην Αθήνα»!!!

Ο Γιάννης Μουζάλας παραδέχθηκε πως: «Είναι δύσκολη η κατάσταση για την χώρα μας όσον αφορά το προσφυγικό».

Δήλωσε ο υπουργός, πως: «Η Συνθήκη Σένγκεν κινδυνεύει ευρωπαϊκά, η Ευρώπη κινδυνεύει, η Ευρώπη φοβάται. Aνησυχώ»...

Financial Times: Η Ελλάδα να ανταλλάξει το χρέος με τους πρόσφυγες!

Αναλύουν την σοκαριστική τους πρόταση οι Financial Times αναφέροντας πως αν η Ελλάδα σφραγίσει τα βόρεια σύνορά της, διακόπτοντας έτσι την μεταναστευτική ροή προς την Βόρεια Ευρώπη, τότε θα πρέπει να έχει αντάλλαγμα: η Γερμανία να συμφωνήσει σε μεγάλη διαγραφή του χρέους της και άμεση οικονομική βοήθεια!

Ο κλοιός των «εκβιασμών» για έξοδο της χώρας μας από την Σένγκεν –δυστυχώς πια δεν συνιστά παραφιλολογία – σφίγγει όλο και περισσότερο.

Δεν αναφερόμαστε μόνον στην «πηγή» της πρότασης που κάνουν οι Financial Times.

Το παρασκήνιο είναι έντονο και εν μέρει με αρκετά «βρώμικες» διαθέσεις απέναντι στην χώρα μας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine (FAZ), οι υπουργοί Εσωτερικών Γερμανίας, Αυστρίας και Σουηδίας απειλούν με «αποκλεισμό» της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν.

Το περιθώριο που δόθηκε στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στο Άμστερνταμ για να διευθετήσει «τα του οίκου της»(!!!) κατά πως ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, είναι μόλις μερικές ημέρες.

Αρκετά πιο ξεκάθαρη εμφανίζεται η υπουργός Εσωτερικών της Σουηδίας Άντερς Ιγκερμαν η οποία υποστηρίζει πως: «Εάν μια χώρα δεν εκπληρώνει τα καθήκοντά της, τότε θα πρέπει να περιορίσουμε την σύνδεσή της με την Σένγκεν».

Σχετικές ειδήσεις