ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην επιτροπή θεσμών της Βουλής τα φαινόμενα βίας

Στην επιτροπή θεσμών της Βουλής τα φαινόμενα βίας
Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας...

Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα συζητηθούν την ερχόμενη Τρίτη, τα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται τη τελευταία περίοδο στη χώρα μας.

Με αφορμή την επιστολή του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο της Βουλής σχετικά με την πολιτική βία και την απόρριψη της πρότασής του για τη σύσταση Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής, αποφασίστηκε στην Επιτροπή Θεσμών να γίνει διευρυμένη συζήτηση για τα φαινόμενα βίας και τις επιπτώσεις τους στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Θανάσης Τσούρας, ανακοίνωσε ότι στο διάλογο που θα ξεκινήσει, θα προσκληθούν να συμμετάσχουν και οι τρεις πολιτικοί σχηματισμοί που δεν είναι αναγνωρισμένοι ως κόμματα στη Βουλή, η «Δημοκρατική Συμμαχία», η «Δημοκρατική Αριστερά» και το «Άρμα των Πολιτών».

Η ατζέντα με όλους όσοι θα κληθούν στην Επιτροπή να καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους θα καθοριστεί την Τρίτη και ανάμεσά τους θα είναι οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου,καθώς κι ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης.