ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Η κυβέρνηση τεκμηρίωσε επαρκώς τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών

Σπίρτζης: Η κυβέρνηση τεκμηρίωσε επαρκώς τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών

Αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους αξιωματικούς που χάθηκαν κατά την πτώση του ελικοπτέρου, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης ανέτρεψε τον ισχυρισμό περί απεριορίστου αριθμού καναλιών βασιζόμενος στη μελέτη του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, στη συζήτηση της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αναλύοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά της έκθεσης ο κ. Σπίρτζης είπε ότι σήμερα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τέσσερις πολυπλέκτες μέχρι το 2020 και τέσσερα κανάλια υψηλής ευκρίνειας.

Έκανε επίσης λόγο για επαρκή τεκμηρίωση από πλευράς της κυβέρνησης όσον αφορά στον αριθμό των καναλιών, ενώ μίλησε για παρεμβολές τα παλαιότερα έτη στην ΕΕΤΤ σχετικά με τους χάρτες συχνοτήτων και την επιλογή συγκεκριμένων συμβούλων.

«Εδώ και μήνες ζούμε μια πρωτοφανή στοχοποίηση με ψέματα, λάσπη και κιτρινισμό. Ειδικά σήμερα έχουμε εκπτώσεις και συμπτώσεις» δήλωσε, κάνοντας αναφορά σε σημερινό άρθρο του «Βήματος» σε σχέση με τις αιτιάσεις που εκφράστηκαν από πλευράς του αρχηγού της ΝΔ. Κλείνοντας ο Σπίρτζης είπε ότι «θα διαπιστώσουμε ποιος είναι ο χρόνος που το κάθε κόμμα φιλοξενήθηκε στα κανάλια».

Σχετικές ειδήσεις