ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Δ.: Ούτε τον Αύγουστο διακοπές

Ν.Δ.: Ούτε τον Αύγουστο διακοπές
Σε οργασμό παραγωγικότητας βρίσκεται η «Συγγρού»...

Μπορεί η εντολή «εφέτος δεν έχει διακοπές», να μην έχει τηρηθεί κατά γράμμα από το σύνολο των στελεχών της ΝΔ, καθώς οι περισσότεροι έχουν ήδη προγραμματίσει μια ολιγοήμερη απόδραση από τα καθημερινά του καθήκοντα, ωστόσο η «Συγγρού» βρίσκεται σε οργασμό παραγωγικότητας.

Τα «γαλάζια στελέχη» επιχειρούν να δείξουν ισχυρή παρουσία και έντονο ενδιαφέρον για τα ζητήματα της καθημερινότητας, ερχόμενοι πιο κοντά στην κοινωνία.

Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή κοινή παρέμβαση της αναπληρώτριας Τομεάρχη Περιβάλλοντος, Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου και του βουλευτή και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Γκιουλέκα για την στάση των αρμοδίων φορέων στο θέμα της ρύπανσης του Θερμαϊκού Κόλπου.

Νέα επίθεση για διόγκωση του κράτους

Την ίδια ώρα η Συγγρού σκληραίνει τη ρητορική της και μιλά για «κοροϊδία» και «πρόκληση», δίνοντας στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για ακόμη 26 περιπτώσεις κρατικών δομών, που δημιουργήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2011, χρεώνοντας στην ουσία στην κυβέρνηση ρουσφετολογικές προσλήψεις την ώρα που χιλιάδες πολίτες χάνουν την εργασία τους.

Στόχος του επιτελείου Σαμαρά έγινε χθες και ο πράσινος βουλευτής Σερρών, Στάθης Κουτμερίδης, με αφορμή δημοσίευμα που έφερε το πολιτικό του γραφείο, να αποτελεί έδρα της ΜΚΟ «Κοινωνικό Δίκτυο Πολιτών» αλλά και οι ιθύνοντες της ΕΡΤ, των οποίων τις παραιτήσεις ζήτησε, με αφορμή τη μη προβολή του επίμαχου θέματος στο δελτίο των ειδήσεων.

Είναι πια φανερό, πως η Νέα Δημοκρατία κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς με τον Αντώνη Σαμαρά να μην επιθυμεί να πάει ούτε μια ημέρα χαμένη, εντείνοντας την προσπάθεια και ζητώντας περισσότερη δουλειά από τα στελέχη κάθε βαθμίδας.