ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με τη Φινλανδία ανοίξαμε τον ασκό του Αιόλου»

«Με τη Φινλανδία ανοίξαμε τον ασκό του Αιόλου»
Κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία με τη Φινλανδία σχετικά με το δημόσιο χρέος, άσκησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Ντόρα Μπακογιάννη...

Κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία με τη Φινλανδία σχετικά με το δημόσιο χρέος, άσκησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFm σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ανοίξαμε τον ασκό του Αιόλου με αυτή τη συμφωνία και δεν ξέρω τι έπεται μετά».

Η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε, πως θα έπρεπε πρώτα να δεχτεί η Φινλανδία τις πιέσεις των υπολοίπων χωρών, και στη συνέχεια η Ελλάδα να έλθει σε συμφωνία μαζί της.

«Δεν έπρεπε να γίνει. Υποθέτω ότι, ο λόγος ήταν η σπουδή που έπρεπε να επιδείξει η κυβέρνηση, για να ψηφιστεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και εκεί υπάρχουν ανησυχίες», είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Κατά τα άλλα, η κ. Μπακογιάννη ζήτησε γενναία μείωση του σπάταλου κράτους και της φορολογίας ενώ χαρακτήρισε έγκλημα την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%.